Kaip tinkamai elgtis Kinijoje?

2010 m. apklausos rodo, kad turistams didelį susidomėjimą kelia Kinija. Viena iš susidomėjimo priežasčių - nuo gegužės iki spalio mėn. vyksianti pasaulinė paroda World Expo 2010. Norint vykusiai sudalyvauti parodoje, reikia plačiau susipažinti su Kinija ir Kinijos žmonėmis.

Vieno Kinijos išminčiaus žodžiai skamba taip: „tylusis kalba garsiojo balsu”. Kinai vertina draugiškumą, tačiau jiems visiškai nesuprantami išsišokimai, šaukimas, tono kėlimas. Norint palaikyti draugiškus santykius, būtina visą laiką šypsotis!

Kinijos maistas gana įvairus. Tokia maisto įvairovė atsiranda dėl to, kad valgis kinų gyvenime užima gana svarbią vietą. Jei kinas jus kviečia pietų, vakarienės – neatsisakykite. Kinai labai vertina punktualumą.

Kinijos žmonės nėra pripratę prie stiprių rankos paspaudimų. Tiesa, jie supranta, kad tai sveikinimosi gestas, tačiau jiems tai nepriimtina. Kinijos rankos paspaudimas yra minkštas rankų sudėjimas prieš sveikintoją.

Turbūt daugeliui europiečiui gėles dovanoti yra įprastas dalykas. Kinai paprastai dovanoja gėles tik mirties atvejais. Atsargiai turėtumėte elgtis ir su dovanomis. Dovana turėtų būti ne per brangi ir ne per pigi. Pageidautina, kad ji būtų supakuota į geltonos arba raudonos spalvos popierinį dovanų maišelį. Šios spalvos lemia sėkmę. Gavėjas dovaną išpakuoja tik svečiams išėjus.

Jums, atrodo, kad namų savininkas ar padavėjas per daug rūpinasi stalo vaišėmis, o tiksliau saldumynais? Nieko nesakykite, mat toks gestas reiškia dosnumą, vaišingumą.Vertėtų nepalikti visiškai tuščių lėkščių, mat šeimininkas gali pagalvoti, jog maistas buvo neskanus. Paprastai kinai mėgaujasi žaliosios arbatos gėrimu, tačiau atostogų metu dažnai geriamas maotai ar kitas mėgstamas alkoholinis gėrimas.

Nenorint įžiebti nesusipratimų, reikėtų pasidomėti stalo įrankių laikymu. Sukryžiavus maisto įrankius pranešate, kad jums jau pakanka maisto. Jei valgio metu norite padaryti pertraukėlę, maisto įrankius padėkite į vieną pusę, prie lėkštutės.

Kinai nesupras, jei jūs prie stalo nosinę naudosite ne tik burnos, lūpų nusivalymui. Čiaudulys ir panašūs veiksmais turėtų būti atliekami itin mandagiai. Bet štai jūs galite kalbėti pilna burna, rūkyti – tai įprastas valgymo procesas. Kinai nemėgsta priekabių žvilgsnių – žvilktelėjimas reiškia klausytis, per ilgai stebinčios žmonių akys yra suvokiamas kaip nepadorus priekabiavimas.

Kinijos santykiai grindžiami harmonija ir ginčų vengimu. Kinai vengia ilgų diskusijų. Tai nereiškia, kad kinai nesugeba vesti diskusijų ir derybų. Tiesiog jie moka įnirtingai ginti savo tiesą, tačiau galiausiai prieiti bendro kompromiso. Kinai vengia kalbų apie politiką, o ypač retai apie tai kalba su užsieniečiais.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42397189sec.