Izraelyje draudžiama jūroje maudyti meškas, Šveicarijoje – džiauti skalbinius sekmadieniais

Ar kada nors bandėte traukinyje Prancūzijoje pabučiuoti savo partnerį?  O gal važinėjote po Maskvą nešvariame nuomojamajame automobilyje? Sėdėjote už vairo Tailande pusnuogiam? Jei po to su jumis nieko ypatingo neatsitiko, vadinasi, jūs – laimės kūdikis, nes išvardintus veiksmus draudžia konkrečių šalių įstatymai ir už juos gali būti skiriama piniginė bauda.

Galima suprasti, kodėl vairuotojams Vokietijos greitkelyje neleidžiama tiesiog sustoti ir stovėti be pateisinamos priežasties, tačiau kodėl Izraelio įstatymai numato baudą už meškos vedžiojimą paplūdimiu ir meškos maudymą Viduržemio jūroje?

Visoje Italijoje vyrams gresia bauda už sijono dėvėjimą viešose vietose, o Venecijoje atsigaivinimas fontane ar pasirodymas Šventojo Marko aikštėje nuoga krūtine gali baigtis 450 eurų dydžio pinigine bauda.

Šalia 1910 metais nustatyto draudimo viešai bučiuotis Prancūzijoje taip pat draudžiama ir savo namų kiaulę vadinti Napoleono vardu – tai vis dar būtų įžeidimas.

Galite tikėti, galite netikėti: Didžiojoje Britanijoje moterims draudžiama viešajame transporte valgyti šokoladą, ir niekam neleidžiama būti barų ir restoranų patalpose apsvaigus nuo alkoholio. Tai numato įstatymas. Ar ne todėl britų turistai važiuoja į Baltijos šalis?

Jei ruošiatės sėsti už vairo Danijoje, įstatymas numato – pirmiausia turite kruopščiai apžiūrėti automobilį ir ne tik patikrinti, ar veikia vairas, stabdžiai, šviesos ir garso signalai, bet taip pat – įsitikinti, ar po jūsų automobiliu kas nors nemiega. Jei miega, automobilį užvesti kategoriškai draudžiama!

Savo ruožtu, Šveicarijoje leidžiama sekmadieniais skalbti drabužius, tačiau išdžiauti lauke juos leidžiama tik nuo pirmadienio iki šeštadienio. Lyg to dar nepakaktų, Apencelio – Inerodeno kantonas neseniai priėmė įstatymą, draudžiantį nuogam vaikščioti kalnuose.

Keistomis taisyklėmis garsėja ir JAV, be to, įvairiose valstijose įstatymų normos gali gerokai skirtis. Pavyzdžiui, Alabamoje draudžiama vairuoti automobilį užrištomis akimis, o Floridoje – dainuoti automobilių stovėjimo aikštelėje, dėvint tik glaudes. Tokiu atveju vieno Indiano valstijos miesto taisyklės, draudžiančios suvalgius česnaką keturias valandas lankytis kine ar teatre bei naudotis visuomeniniu transportu, atrodo visai suprantamos ir net palaikomos! Jei norite būti lojaus įstatymams Niujorke, jokiu būdu pasisveikindami nekiškite nykščio į nosį! – tai šiame pasauliniame metropolyje draudžiama įstatymo.

Tuo tarpu kelionėms ant arklių palankiausią šalis – Australija. Šalies įstatymai numato, kad tuo atveju, kai į kavinę klientas atvyksta raitas, jos savininkas privalo parūpinti gyvūnui maisto ir šviežio geriamojo vandens. Pagalvokite! – keli barai, ir arklys bus sotus!

Rusijos sostinėje Maskvoje draudžiama važiuoti nešvariu išnuomotu automobiliu, ir bauda tikrai nemaža, gali tekti už tai pakloti 200 eurų, nors kalbama, jog milicininkai paprastai būna dėkingi ir už 75 eurų. Neaišku tik tai, ar „nešvarus” automobilis reiškia tokį, kai negalima įžvelgti numerio ženklo, ar tokį, per kurio langus nematyti sėdinčio už vairo.

Tailande ne tik negalima važiuoti už vairo nuoga krūtine, bet apskritai draudžiama išeiti iš namų be apatinių baltinių (tiesa, nenurodoma, kas ir kaip turi teisę kontroliuoti, kaip laikomasi šio įstatymo). Tačiau jau visai nemalonu pasidaro tada, kai kalba apie karalių, – jokiu būdu Tailande nelipkite pėda ant pinigų banknoto, nes jame juk pavaizduotas karalius. Blogiau už tai būtų nebent tik asmeniškai įžeisti šalies galvą.

Sutikdami Naujus metus Kambodže, prisiminkite, kad šioje Azijos šalyje tokiu metu laiku draudžiama naudoti vandens pistoletus. Tiesa, bauda jums negresia, bet vandens pistoletą konfiskuos.

Vagystė visame pasaulyje yra baudžiama veika, tačiau Kenijoje ypač venkite pasisavinti naminius gyvūnus. Už vištos vagystę gali tekti kalėjime praleisti metus, už neteisėtą ožkos pagrobimą – iki dviejų metų, tuo tarpu už suaugusios karvės pasisavinimą gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Narkotikų vartojimas ypač pavojingas Indonezijoje – už tai gresia mirties bausmė nepriklausomai nuo to, iš kurios šalies jūs atvykote.

Keliaudami į Singapūrą prisiminkite – jei neapdairiai gatvėje išmesite šiukšles ir jus pagaus, tam tikrą laiką privalėsite dirbti šiukšlių surinkėju ir nešioti limenę su užrašu „Aš šiukšlinau gatvėje”.

Kaip žinia, Indijoje karvė yra šventi gyvūnai, tad turėkite omenyje, – įstatymai numato, kad karvės skerdimas tik todėl, kad jau seniai ragavote didkepsnį, gali baigtis šešeriais metais už grotų.

Rūkymą griežčiausiai draudžia berods Butano įstatymai: įveždami į šalį cigaretes, už jas turėsite mokėti šimto procentų dydžio įvedimo muitą, o rūkymas viešoje vietoje jums kainuos apie 170 eurų. Už prekyba cigaretėmis baudžiama dar griežčiau – kalėjimu.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75415802sec.