«Lonely planet» įvertinimas – naujas Lietuvos turizmo rinkos įsipareigojimas

Vienas autoritetingiausių ir žinomiausių kelionių gidų „Lonely Planet“ įtraukė Lietuvą į patraukliausių turizmui krypčių dešimtuką. „Lonely Planet“ reitinge Lietuva – trečia. Ką reiškia toks įvertinimas ir kaip jis paveiks atvykstamąjį turizmą komentuoja pažintines keliones po Baltijos šalis rengiančio kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ atstovė Rasa Levickaitė.

Kiekvienas Lietuvos pasiekimas ir patekimas į įvairius reitingus didina žinomumą bei formuoja pasaulio nuomonę apie Lietuvą. Anot R. Levickaitės, patekimas į “Lonely Planet” portalą – sveikintinas ir strategiškai puikus rinkodaros žingsnis, tačiau kartu ir įsipareigojimo priėmimas.

„Nuomonė, jog dėl tokio įvertinimo į šalį pradės plūsti minios keliautojų, yra kiek skubota. Šis faktas pats savaime turistų nepritrauks, bet neabejotinai reikia šią žinutę eksploatuoti kalbant su užsienio partneriais bei palaikant komunikaciją su turistais tiesiogiai. Būtent geros paslaugos, gera infrastruktūra, turizmo prieinamumas kuria ilgalaikę reputaciją, o „Lonely Planet“ nėra vienintelis autoritetingas nuomonės formuotojas, tad derėtų neužmigti ant laurų, kai apie mus kalbės ir žinos plati tarptautinė audotorija“, - sakė „Baltic Tours“ atstovė R. Levickaitė.

„Lonely planet“pateiktame reitinge figūruoja labai įvairios šalys. Pirmoje vietoje – Singapūras, antroje – Namibija, trečioje – Lietuva. „Visas šias šalis sieja jauna Nepriklausomybė, o įvertinus turizmo tendencijas ir madas, galima daryti prielaidą, kad sąrašas sudarytas remiantis patirites turizmo įvaizdžiu”, - komentavo R. Levickaitė.

Šiuo metu Lietuva sulaukia svečių iš įvairių pasaulio kampelių. „Baltic Tours“, kaip kelionių organizatorius per 2013 m. aptarnavo virš 5000 turistų iš 60 šalių. Didžiąją jų dalį sudaro tolimosios rinkos: Japonija, Australija, JAV, Naujoji Zelandija. Taip pat Lietuvą aplankė ir 3 turistai iš Gibraltaro - tai pirmieji per 23 „Baltic tours“ veiklos metus užfiksuoti svečiai iš šios šalies. Tarp atvykėlių iš tolimųjų kraštų pastebimas ryškus poreikis patirties, emocijų turizmui - paukščių stebėjimui, vaistažolių rinkimui, pažintimi su kulinariniu paveldu, vietiniais amatais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62119317sec.