"If": didžiausias pavojus susižeisti – leidžiantis nuo kalno snieglente

Mėgstantys slidėmis ar snieglente leistis nuo kalnų vis daugiau galimybių užsiimti savo mėgstama veikla turi ne tik slidinėjimo kurortuose užsienyje, bet ir specialiai tam įrengtose trasose Lietuvoje. Draudimo bendrovės „If“ ekspertai įspėja, kad, be patiriamo malonumo, kalnų slidininkų tyko ir pavojus susižeisti, o ypač atsargūs turėtų būti snieglenčių entuziastai.

Šių metų sausį „If“ atliktos internetinės apklausos duomenimis, leisdamiesi nuo kalno yra susižeidę 32 proc. slidininkų ir net 54 proc. snieglentininkų. 90 proc. respondentų nurodė, kad pavojingai krinta kaskart slidinėdami, tačiau net trečdalis apklausos dalyvių kalnų slidinėjimo nelaiko rizikinga pramoga.

Daugėja dėvinčių šalmus

„Tai jau antras mūsų tyrimas, kurį atlikdami aiškinomės kalnų slidinėjimo mėgėjų įpročius ir nuostatas. Prieš dvejus metus vykusios apklausos rezultatų palyginimas su šiųmečio tyrimo duomenimis atskleidė tiek teigiamų, tiek neigiamų tendencijų“, – sako draudimo bendrovės „If“ vyriausioji asmens žalų ekspertė Alytė Balkuvienė.

Pasak jos, per dvejus metus žymiai padaugėjo šalmus ar kitas apsaugos priemones dėvinčių kalnų slidinėjimo mėgėjų. 2013 m. tokių buvo maždaug pusė, o šiemet net 76 proc. apklaustųjų nurodė, kad nuo kalno leidžiasi su šalmu ar apsaugomis.

„Deja, tyrimas taip pat atskleidė, kad patiriamos rizikos slidinėjant supratimas negerėja. Ir 2013 m., ir šiemet trečdalis apklaustųjų nurodė tokios veiklos nelaikantys rizikingu užsiėmimu, nors pavojingai krintančių ir susižeidusių skaičius išlieka toks pat didelis“, – pasakoja A. Balkuvienė.

Amžinas slidininkų palydovas – alkoholis Pavojingiausia atskleista tendencija yra tai, kad tarp kalnų slidinėjimo mėgėjų nemažėja alkoholio vartojimas. 2013-aisiais 24 proc. apklausos dalyvių nurodė, jog slidinėdami nevengia svaigiųjų gėrimų. Šiemet šis skaičius dar didesnis ir siekia 27 proc.

„Alkoholis skatina rizikingesnį elgesį, todėl jo vartojimas slidinėjant kelia didesnę grėsmę susižeisti. Patariame visiškai atsisakyti svaigiųjų gėrimų, nes dideliu greičiu leisdamiesi nuo kalno tiek jūs galite patirti sunkių traumų, tiek sužeisti aplinkinius“, – sako ekspertė.

Draudimo bendrovės „If“ duomenimis, susižeidus kalnuose užsienyje būtinoji medicinos pagalba ir pirminis gydymas vidutiniškai kainuoja apie 1000 EUR. Nuo šių išlaidų saugo didesnės rizikos kelionių draudimas, o slidinėjantiems Lietuvoje rekomenduojama pasirūpinti nelaimingų atsitikimų draudimu.

Apie „If “

„If“ yra pirmaujanti ne gyvybės draudimo bendrovė Šiaurės Europoje, turinti daugiau nei 3,6 milijonų klientų. 2013 m. bendrovės pajamos iš draudimo veiklos siekė 4,6 milijardų eurų. 2002 m. „If“ prekės ženklas buvo pristatytas Baltijos šalių draudimo rinkai, o 2009 m. veikla buvo sujungta į Estijoje įregistruotą bendrovę „If P&C Insurance AS“. Tai viena didžiausių ne gyvybės draudimo bendrovių Baltijos regione. Savo filialus bendrovė turi ir visose trijose Baltijos šalyse.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48167491sec.