Deguonis – raktas į sveikatą

Kvėpuojame visą gyvenimą ir nesusimąstome, koks svarbus šis, iš pažiūros elementarus, procesas... Pakankamas deguonies kiekis organizme yra puiki profilaktinė priemonė prieš daugelį ligų, o deguonies stygius sudaro sąlygas vėžiui. Apie tai ir daugelį kitų įdomių faktų, susijusių su deguonimi, pasakoja sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ specialistai.

Deguonies kiekis atmosferoje mažėja

Gyvename pasaulyje, kuriame didėja atmosferos užterštumas, vis sparčiau kertami miškai ir dėl to žemėje mažėja deguonies koncentracija... Prieš kelis šimtus metų deguonis sudarė apie 40 proc. atmosferos, o dabar daugelyje miestų nesiekia net 20 proc. Taigi žmogui vis sudėtingiau gauti reikiamą deguonies kiekį. Be to, nebūtų gana net 90 proc. žmonių kvėpuoja netinkamai, paviršutiniškai. Dėl to vystosi įvairiausios ligos, tarp jų ir vėžys.

Vokiečių biochemikui dr. Ottui Warburgui tyrinėjusiam vėžio kilmę, dar 1931 metais buvo įteikta Nobelio premija už tai, kad surado vėžio vystymosi priežastį. Jo tyrimai atskleidė, kad ligos priežastis – nepakankamas deguonies kiekis ląstelėse.

Šiais laikais mokslininkai taip pat įžvelgia glaudų ryšį tarp deguonies mažėjimo ir žmogaus ligų. Jau įrodyta, kad nepakankamas deguonies kiekis organizme sukelia onkologinius ir širdies susirgimus, mutacinius pakitimus. Didžiųjų miestų gyventojai dėl deguonies stygiaus organizme dažnai jaučia hipoksijos (deguonies stokos) simptomus, kurie pasireiškia silpnumu, galvos skausmu, nuovargiu, imuniteto silpnėjimu, prastu miegu, depresija, prastėjančia atmintimi.

Deguonis – paprastas, tačiau stebuklingas sveikatos šaltinis

„Deguonis šalina toksinus, greitina riebalų skilimą, stangrina ir atkuria jungiamąjį audinį, stiprina kraujagysles. Deguonis turi įtakos medžiagų ir kraujo apytakai, virškinimui ir nervų sistemai, jis ramina ir stabilizuoja jos veiklą. Pakankamas organizmo aprūpinimas deguonimi stiprina imuninę sistemą“, – teigia sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ kineziterapeutė Indrė Kizytė.

Kai organizmui trūksta deguonies, ląstelės sunkiau funkcionuoja, išsiskiria mažiau endorfinų (laimės hormonų), todėl esame blogai nusiteikę, jaučiame nuovargį.

Organizmui gavus deguonies visi kūne vykstantys procesai suaktyvėja, greitėja medžiagų apykaita, gerėja virškinamojo trakto veikla, mažėja streso poveikis, skaistėja oda ir mes jaučiamės energingi bei žvalūs.

Padidinkite deguonies koncentraciją organizme

Pasak sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ sveikos gyvensenos specialisto Pauliaus Velaikio, deguonies kiekį organizme galima padidinti vaikštant miške, sportuojant su kardiotreniruokliais, atliekant tam tikrus jogos ar „Body Flex“ pratimus. Taip pat organizmą efektyviai deguonimi prisotinti galima naudojant deguonies generatorių. Pusvalandis kvėpavimo su deguonies generatoriumi prilygsta pusdienio pasivaikščiojimui miške, atliekant giluminio kvėpavimo pratimus.

Atidaromas „Deguonies taškas“

„Deguonies svarba mūsų sveikatai yra didžiulė, todėl visose sveikatingumo klubo treniruotėse stengiamės sudaryti sąlygas maksimaliam deguonies kiekiui suvartoti. Tam tikslui pasiekti įsigijome deguonies generatorių. Juo sporto salėse padidiname deguonies kiekį. Mūsų skaičiavimais, patalpose įprastai būna iki 20 proc. deguonies, dabar šį kiekį padidiname beveik dvigubai. Taip pat „G7 Sportas“ atidarome „Deguonies tašką“ – vietą kurioje kiekvienas gali pakvėpuoti grynu deguonimi, kurio taip reikia mūsų organizmui“, – kalbėjo sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ atstovė spaudai Lina Smaidrytė.

Deguonis ne tik gydo, bet ir dailina figūrą

„Deguonis paspartina visus organizme vykstančius procesus, taip pat ir riebalų deginimą. Tam, kad gautume daugiau deguonies, naudojama speciali giluminio kvėpavimo technika dar vadinama „Body Flex“. Jos metu deginami nereikalingi riebalai, tempiami ir stangrinami raumenys. „Lieknėjimo akademijoje“ „Body Flex“ kvėpavimą sujungėme su jogos tempimopratimais ir šis derinys jau per kelias savaites leidžia patobulinti kūno formas, sumažinti apimtis, sustangrinti raumenis, geriau ir energingiau jaustis“, – kalbėjo „Lieknėjimo akademijos“ trenerė Rasa Vegytė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54188395sec.