Nardymo kostiumas, vestuvinis žiedas ar net dantų protezai – ką keleiviai užmiršta autobusuose?

Netikėtumų kelionių metu pasitaiko nuolat: svarbiausiu momentu išsikrovęs mobilusis telefonas, išlietas vandens buteliukas kelioniniame lagamine ar pamesti reikalingi daiktai. Tarptautinių maršrutų operatorius „Lux Express” atliko tyrimą ir sudarė sąrašą daiktų, kuriuos keleiviai paliko tarptautinių maršrutų autobusuose. Kartais užmiršti daiktai gali tikrai nustebinti.

Maždaug po kas penktos kelionės autobusu „Lux Express” galima rasti pamirštus daiktus. Atsižvelgiant į tai, kad kompanija kiekvieną mėnesį vykdo daugiau kaip 2500 reisų – tai paliktų daiktų skaičius pakankamai įspūdingas.

Dažniausiai pamirštami: kelioniniai krepšiai, akiniai ir knygos

Pagal kompanijos duomenis, 11 proc. atvejų keleiviai užmiršdavo kelionių krepšius – rankinį bagažą, kuris paprastai dedamas viršutinėse salono lentynose. Kartais keleiviai įlipa į autobusą su rankiniu bagažu ir tik vėliau prisimena, kad dalį bagažo buvo pasidėję autobuso bagažo skyriuje. Antroje reitingo vietoje atsidūrė akiniai, tarp jų ir turintys apsaugą nuo saulės, ir regėjimą gerinantys – juos palikdavo 9 proc. keleivių. Pirmaujančių trijulę baigia knygos, kurios sudaro 7 proc. „pamestinukių“.

Beveik dešimtadalis keliautojų pamiršta mobiliąją techniką

Kadangi „Lux Express“ autobusų salonuose keliautojams yra sudarytos sąlygos laisvalaikiui leisti su asmeniniais multimedijos prietaisais, tarp užmirštų daiktų dažnai pasitaiko įkrovikliai, mobilieji telefonai arba ausinės.

6,5 proc. radybų atitenka mobiliesiems telefonams, įkrovimo įtaisams ar planšetėms, o ausinukus pamiršti yra įprasta – 4 proc. keliautojų. Pamestų daiktų dešimtuką užbaigia: kepurės, šalikai, skėčiai, pirštinės – jiems tenka po 3 proc. bendro pamestų daiktų kiekio.

Tarp pamestų daiktų pasitaiko ir egzotinių radinių

Kompanija atlikusi tyrimą skelbia, jog tarp neįprasčiausių radinių pasitaikė: povandeninio nardymo kostiumas, dantų protezai, medinis būgnelis ir 1000 elementų dėlionė. Taip pat neseniai buvo rastas vestuvinis žiedas, paketas iš „duty free“, kuriame buvo 3l vyno, cigarečių blokas ir litras degtinės. Keisčiausių radinių sąraše puikuojasi ir ortopedinė apykaklė bei gimimo liudijimas.

Kartais daiktai lieka ir be šeimininkų

Tarptautinių maršrutų operatorius deda visas pastangas, kad pamesti daiktai surastų savo šeimininkus – vairuotojui pastebėjus paliktą keleivių turtą, kompanija nedelsiant susiekia su atitinkamu keleiviu jeigu tai įmanoma identifikuoti pagal atrasto daikto vietą. Neretai pasitaiko atvejų, jog pamestų daiktų savininkai susisiekia su kompanija ir patys, kad kuo greičiau susigrąžintų savo turtą. Dažniausiai keleiviai sugrįžta pamirštų daiktų per 3–5 dienas, bet, jeigu tai pasas arba banko kortelė, tai klientas grįžta tą pačią ar kitą dieną.

Kai kurie pamesti nebrangūs daiktai, pavyzdžiui, kepurės arba pirštinės, dažnai lieka be šeimininko. Klientų aptarnavimo biuruose savininkų laukia daugybė raktų, knygų, ir kitų vertingų daiktų, kuriuos vežėjas su džiaugsmu grąžins šeimininkams.

Jeigu manote, jog ką nors užmiršote autobuse, turite iš karto susisiekti su klientų aptarnavimo biuru „Lux Express“. Aptarnavimo specialistams vertėtų suteikti kuo tikslesnę informaciją apie pamestą daiktą ir pažymėti kelionės datą, laiką bei kryptį, jeigu galima, sėdimos vietos numerį.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61489987sec.