Kelionių patarimai: kaip tinkamai planuoti atostogas automobiliu ir su draugais

Travelnews.lt tikisi, kad Jūsų atostogos šiais metais bus itin sėkmingos. Tad keletas patarimų, kurie turėtų palengvinti jūsų atostogų organizavimo darbus bei išvengti bereikalingų klaidų. Mūsų patarimai skirti pirmiausia tiems, kurie atostogas leis su draugais, pažįstamais ar šeimos nariais bei atostogų transportas bus automobilis.

1. Išsirinkite atsakingą asmenį už kelionės organizavimą.

Išsirinkite vieną atsakingą asmenį, kuris rūpinsis kelionės organizavimu. Toks asmuo turi būti atsakinga bei turinti tokios patirties asmenybė. Kelionių organizatorius pasistengs paskirti kiekvienam keleiviui tam tikrą darbą. Vieni privalės pasirūpinti maršruto planavimu, nakvyne, kiti - informacija, bilietais ir pan. Jei vykstančiųjų grupė yra labai skirtinga, ypač svarbu pasirinkti tinkamą atsakingą asmenį. Tai padės išvengti įvairių nesusipratimų ir ginčų. Atsakingas asmuo ne tik privers vieningai bendradarbiauti, bet ir paspartins kelionės pasiruošimą.

2. Vairuotojų rinkimai.

Ne ką svarbiau išsirinkti tinkamus kelionės vairuotojus. Kelionės vairuotojas turi būti atsakingas, patyręs, neišsiblaškęs bei pilnai susipažinęs su transporto priemone, žmogus. Kelionės vairuotojas turi pasirūpinti keleivių nuotaikomis. Svarbu, kad keleiviai jaustųsi saugiai. Kelionės metu vairuotojas turi pasidomėti keleivių būkle, išklausyti pageidavimų, pasirūpinti automobilio techniniu stoviu bei gerai orientuotis kelyje.

3. Pasirūpinti daiktų sąrašu.

Rekomenduojama į kelionę imtis tik reikalingiausius daiktus, pavyzdžiui, vandenį, pirmosios pagalbos vaistinėlę, automobilių remonto įrankius, muzikos CD ar DVD, pagalves ir kitus būtiniausius daiktus. Renkantis kempingą, nepamirškite su savimi pasiimti maisto ir patalynės. Be maisto, nepamirškite pasirūpinti palapinėmis, sulankstomomis kėdėmis, miegmaišiais, žaidimais, žiūronais, žiebtuvėliais ir pan .. Kad neprailgtų kelionė automobiliu, pasirūpinkite žaidimais, užkandžiais, žemėlapiais, kelionių knygomis ir pan. Visos išlaidos turi būti paskirstytos visiems grupės nariams.

4. Išlaidos paskirstomos sąžiningai ir taktiškai.

Dar prieš kelionę aptarkite finasinius klausimus. Kiekvienam kelionės dalyviui turi būti aiškus išlaidų sąrašas. Visos išlaidos turi būti padalinamos vienodai. Po kiekvieno kuro užsipilimo, veskite išlaidų sąrašą ir informuokite keleivius. Ką daryti su nenumatytomis išlaidomis? Tai gana kėbli ir nemaloni situacija. Tačiau jei važiuojate su draugiška, patikima kompanija, visos nenumatytos išlaidos turi būti padengtos bendrai.

5. Įvertinti degalų kainas ir transporto priemonių būkles.

Degalų kainos įtakoja kelionės sėkmę. Nepatingėkite prieš kelionę įvertinti kuro kainas, pasidomėti, kur galima įsigyti pigaus bei kokybiško kuro. Tai ne tik išspręs finasines problemas, bet ir užtikrins kelionės sėkmę. Pasirūpinkite tvarkingu transportu.

6. Pasirinkti geriausią maršrutą (ir alternatyvų maršrutą).

Išsirinke labiausiai patinkantį kelionės maršrutą. Tačiau nepamirškite, kad kelionėje gali iškilti nenumatytų trukdžių. Aptarkite ir kitus kelionių variantus. Tai ne tik užtikrins kelionės sėkmę, bet leis orientuotis aplinkoje.

7. Prieš išvykdami, pasirūpinkite apsauga nuo lietaus.

Lietus gali sugadinti visą kelionę. Jei visgi nutarėte nakvoti kempinguose, nepamirškite pasidomėti artimiausiais viešbučiais ar nakvynės namais. Tiesiog pasiruoškite gyvenimo išdaigoms. Jei visgi norite nepriekaištingai pasiruošti kelionei, kreipkitės pagalbos į kelionių organizatorius. Jie jums suteiks ne tik naudingos informacijos, bet ir pasiūlys alternatyvą.

8. Pasirūpinti keleivių privatumu.

Ne vienas keleivis iš kelionės tikisi ne tik geros kompanijos, bet ir tolerancijos. Puiku jei jūs pažįstate visus kelionės dalyvius. Tačiau jei vykstate su nepažįstama kompanija, jums pravers privati erdvė. Kelionė ne tik suartina žmonės, bet dažnai ir išskiria. Kad neištiktų „spąstų“ efektas, pasirūpinkite įvairia muzika, nebijokite atsiskirti ar leisti keleiviams atitolti. Tai padės išlaikyti draugiškus santykius. Gera kompanija gali padaryti kelionę dar įsimintinesnę ir sukurti dar daugiau nepamirštamų įspūdžių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17721891sec.