Pasaulio ralio čempionato etapas - Suvalkijoje?

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) patvirtino, kad vienas iš pasaulio ralio čempionato etapų birželio 29 dieną vyks ir Lietuvoje. Apie unikalią galimybę Lietuvoje išvysti geriausius pasaulio ralio meistrus kalbamės su Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentu Gintaru Furmanavičiumi.

Kada prasidėjo derybos dėl pasaulio ralio čempionato Lietuvoje?

Derybos dėl pasaulio ralio čempionato etapo Lietuvoje prasidėjo dar prieš tris metus. Tada nusprendėme tiesiog pabandyti atvežti geriausius pasaulio sportininkus į Lietuvą ir pažiūrėti, kas iš to išeis. Pirminiame variante pasaulio ralio čempionato etapas turėjo vykti iš Lenkijos per Lietuvą į Latviją. Tarptautinė automobilių federacija norėjo daryti ilgesnius ralius. Jiems atrodė, kad 300 – 400 km ralis yra per trumpas tam, kad taptum pasaulio čempionu. Tačiau vėliau dėl vienų ar kitų priežasčių viskas pasikeitė. Manau, kad tiek gamintojai, tiek rėmėjai nesutiko rengti tokių ilgų lenktynių. Tada apsistojome ties etapu Lenkija-Lietuva.

Kaip pavyko pasaulio ralio čempionato etapą atvežti į Lietuvą?

Lenkijoje pasaulio ralio čempionato etapas vienintelį kartą vyko 2009 metais, todėl kaimynai labai norėjo jį vėl sugrąžinti į Lenkiją. Esu labai dėkingas Lenkijos automobilių sporto federacijos prezidentui Andrzej Witkowski, kuris, dėka mūsų palaikomų puikių asmeninių ryšių, nepamiršo ir Lietuvos.

Pradėjome intensyviai dirbti su kaimynais lenkais, pirmieji to darbo rezultatai - du bendri etapai: vienas Lenkijoje, kitas - Lietuvoje. O tada mūsų sunkų darbą įvertino ir FIA, priimdama palankų sprendimą - pasaulio ralio čempionatą rengti Lenkijoje ir Lietuvoje.

Tai buvo itin sunkus ir didelis darbas bei derybos tiek su FIA prezidentu Jean Todt, tiek su ralio komiteto vadovais federacijoje. Visgi Lietuva yra labai maža valstybė, kuri viena niekada neturėtų galimybės rengti pasaulio čempionato etapą. Čia nėra nei automobilių pardavimų rinkos, nei didelių finansinių išteklių. Tačiau turime labai stiprų strateginį partnerį - Lenkiją, su kurios pagalba galime Lietuvos automobilių sporto gerbėjams nors vienai dienai atvežti unikalų paties aukščiausio lygio automobilių sporto renginį.

Ar jau žinoma, ar bent numanoma, kur galėtų vykti pasaulio ralio čempionato etapas Lietuvoje?

Šį savaitgalį Druskininkuose vyks paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Classic“ Druskininkai 2013, į kurį atvažiuos atstovai iš Lenkijos. Manau, ir pasaulio ralio čempionato etapas galėtų vykti Suvalkijoje. Nenorint per daug ištęsti šių lenktynių - žvalgomasi į arčiau Lenkijos sienos esančius regionus. Tačiau visa tiksli informacija bus pateikta vėliau.

Galbūt pasaulio ralio čempionato etapas bus jungiamas su kažkuriuo Lietuvos ralio čempionato etapu?

Ne. Tai tikrai bus atskiras renginys, kurio nebandysime prijungti nei prie vieno Lietuvos ralio čempionato etapo. Visgi pasaulio ralio čempionatui yra keliami itin aukšti reikalavimai, o mums dar yra kur pasitempti.

Manote, kad pasaulio ralio čempionato etapas galėtų nuolat vykti Lenkijoje ir Lietuvoje?

Tai labai priklauso nuo to, kaip mes pasirodysime per būsimą renginį. Būtina sujungti visų organizatorių, teisėjų ir automobilių sporto entuziastų pastangas ir pasiekti geriausią įmanomą rezultatą. Tada turėtume didesnes galimybes ir ateityje išvysti aukščiausio lygio automobilių sporto renginį Lietuvoje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67369604sec.