Į Kauną užsuks elektromobilių maratono «Sankt Peterburgas – Monte Karlas 2013» dalyviai

Praėjusią savaitę Sankt Peterburge startavęs elektromobilių maratono dalyviai šį antradienį, 18 val., užsuks į Kauną. Galutinį maratono tašką Monte Karle maratono dalyviai planuoja pasiekti lapkričio 6 d.
Lenktynių maršrutas driekiasi per Rusiją, Suomiją, Estiją, Latviją, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Vokietiją, Šveicariją ir Italiją.

Planuojama, jog visą maršrutą įveiks 5 elektromobilių ekipažai. Komandos ir varžovai, kurie turi ribotas techninės galimybes, gali dalyvauti atskiruose etapuose. Lenktynės suskirstytos į skirtingus etapus - „Baltijos etapą" (Rusija, Suomija, Estija, Latvija ir Lietuva), „Autostradą" (Lenkija, Čekijos Respublika, Vokietija ir Šveicarija) ir „Adrijos etapą" (Italija ir Monakas).

Kaune ekologiškų transporto priemonių vairuotojai dviems valandoms sustos Rotušės aikštėje, kur įkraus elektromobilių baterijas ir bendraus su kauniečiais. Pasak renginio organizatorių, pernai vykęs maratonas „Talinas - Monte Karlas 2012" buvo itin sėkmingas.

„Pernai iš viso maratone dalyvavo 70 skirtingų komandų. Per 10 lenktynių dienų maratono dalyviai aplankė Estiją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Slovakiją, Austriją, Slovėniją ir Italiją. Geriausi lenktynių dalyviai buvo apdovanoti Monte Karle. Mes buvome labai šiltai priimti visoje Europoje ir esame ypatingai dėkingi merams, kurie pagerbė mus savo dalyvavimu", - sakė organizatoriai.

Pernai elektromobilių maratone dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kartu su tuomečiu miesto tarybos nariu Ryčiu Šatkausku važiavęs bendrovės „Elinta" perdarytu elektromobiliu „Toyota Aygo". Maratone taip pat dalyvavo vicemeras Stanislovas Buškevičius, važiavęs elektromobiliu „Mitshubishi i-MiEV".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51850796sec.