Lietuvoje svečiuosis legendinis suomių lenktynininkas Rauno Aaltonen

Gegužę Zarasuose vyksiančiame tarptautiniame „Mini“ automobilių suvažiavime „International Mini Meeting“ (IMM) lietuviai galės iš arti pamatyti vieną iš garsiausių automobilių sporto pasaulio asmenybių – šiame renginyje lankysis ralio legenda iš Suomijos Rauno Aaltonen.

 

„R. Aaltonen įtaką automobilių sporto pasaulyje atspindi jo pravardė – lenktynininkas vadinamas „Ralio profesoriumi“. Dėl savo demonstruoto greičio lenktynių trasose jis taip pat yra gavęs „Skrajojančio suomio“ etiketę. R. Aaltonen didžią dalį savo pergalių iškovojo sėdėdamas prie klasikinių „Mini“ automobilių vairo ir iki šių dienų išliko neabejingas šiems „mažyliams“. Džiaugiamės, kad Lietuvoje vyksiančiame „Mini“ suvažiavime mūsų šalies vairavimo entuziastai galės taip pat pasimatyti ir pabendrauti su šiuo legendiniu „Ralio profesoriumi“, – sakė vienas iš „IMM 2015“ organizatorių, „Mini People“ klubo narys Mindaugas Lataitis.

 

Zarasų ežero saloje gegužės 22-24 dienomis vyksiantį „IMM 2015“ renginį aplankysiančiam R. Aaltonen – dabar jau 77-i metai. Pasaulio čempionu „Ralio profesorius“ pirmą kartą tapo dar 1965-aisiais, tiesa, tuomet jis buvo šturmanas. Na o kaip pilotas Pasaulio automobilių ralio čempionate R. Aaltonen važiavo nuo praėjusio amžiaus 70-ųjų.

 

„Ralio profesorius“ nemažai pergalių iškovojo sėdėdamas prie „Mini“ automobilių vairo. Legendiniame „Monte Carlo“ ralyje R. Aaltonen „Mini“ ekipai pergalę į finišą „atvežė” 1967 metų lenktynėse. Ir tai nebuvo vienintelis klasikinių „Mini“ pasiekimas sporte – praėjusio amžiaus septintame dešimtmetyje „Mini“ įrodė, kad ir stebėtinai kompaktiškas automobilis gali būti sunkiai įkandamu konkurentu lenktynių trasose.

 

Žymusis lenktynininkas tarptautiniame „Mini“ automobilių suvažiavime pasirodys vieną iš renginio dienų – penktadienį, gegužės 22-ąją. Pamatyti šią iškilią automobilių sporto pasaulio asmenybę galės visi įsigiję keturių dienų bilietą į renginį. Bilietais prekiauja „Tiketa“.

 

Pirmieji „Mini“ automobilių startai raliuose prasidėjo septinto praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžioje. Tuomet „Mini“ startavo Ženevos ralyje, 1962 metais „Monte-Carlo“ ralyje Stirlingo Mosso sesuo Pat Moss drauge su Ann Whizz Wisdom laimėjo „Coupe Des Dames“. Tačiau tikras proveržis įvyko tuomet, kai „BMC“ nusprendė į lenktynių trasas išleisti dar galingesnį „Mini“ – „Mini Cooper S“.

 

1965 metais prie „Monte-Carlo“ ralio starto linijos stojo šeši „Mini Cooper S“. Nepaisant milžiniškos įtampos, Timo Makinenas drauge su Paulo Easteru išplėšė legenda tapusią pergalę. Šiame ralyje „Mini“ triumfavo ir 1967 metais. Nedaug trūko, kad „Mini“ ekipa būtų laimėjusi šį ralį ir 1966 metais – tuomet šios ekipos automobiliai buvo diskvalifikuoti dėl priekinių žibintų neatitikimo varžybų reglamentui. Taip prieš 50-tį metų prasidėjo šlovinga šios markės automobilių istorija automobilių sporte.

 

UAB „Krasta Auto“ yra oficiali BMW ir MINI atstovė Lietuvoje. Įmonė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių, motociklų prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas ir turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisų tinklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Krasta Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66020894sec.