Nepatikėsite, ką keliautojai veikia autobuse

Daugelis iš mūsų mano, kad kelionė tarptautiniu autobusu yra nuobodi. Edmundas Pavlovas, „Eurolines“ vadovas Lietuvoje, griauna šį mitą ir tikina, kad žmonės, keliaudami autobusu prisigalvoja neįtikėtinų veiklų.

 

„Iš keliautojų galima pasisemti įvairiausių idėjų, ką galima nuveikti autobusu vykstant į verslo susitikimus, aplankyti šeimos, giminaičių ar kartu su šeima atostogauti. Vieni iš jų žaidžia žaidimus, miega, naršo internete, žiūri filmus media centre, kiti mezga pažintis, bendrauja, mankštinasi, užsiima joga ir netgi šoka“, pasakojo E. Pavlovas.

 

Autobuse – sužadėtuvės ir poetų pasirodymai

 

„Eurolines“ vadovas prisimena vieną iš įsimintiniausių istorijų, nutikusių keliaujant iš Vilniaus į Vieną.

 

„Tai buvo iš tiesų netikėta ir jaudinanti akimirka. Važiuojant Vienos miestu, vaikinas pažadino miegančią savo mylimąją, uždainavo itališkai, priklaupė ant vieno kelio ir įteikė sužadėtuvių žiedą. Kaip jie patys minėjo, Viena – jų meilės simbolis”, – pasakojo vadovas. 

 

E. Pavlovas tikina, kad autobusu keliaujantys tikrai nenuobodžiauja, ir dalinasi dar viena istorija.

 

„Keliaujant iš Kauno į Berlyną, vienas iš keleivių, poetas, surengė eilėraščių skaitymą. Šiuo pasirodymu liko sužavėti visi keleiviai. Eiles poetas skaitė daugiau kaip porą valandų. Autobusu keliaujantys žmonės ir juokėsi, ir verkė, ir diskutavo eilėraščių temomis. Po pasirodymo poetas užsiminė, jog kelionės – tai laikas, kai atitrūksti nuo darbų ir į viską pažvelgi kitaip, – tai proga kurti”, – kalbėjo E. Pavlovas.

 

Šeimos žaidžia žaidimus

 

Įvairiomis tarptautinėmis kryptimis keliauja tiek studentai, šeimos, tiek verslininkai. Iš keliaujančių šeimų galima pasimokyti, kaip autobuse laiką leisti turiningai.

 

„Eurolines“ vadovas pasakojo, jog šeimos autobusuose žaidžia įvairius žaidimus, į juos įtraukdami net šalia sėdinčius keleivius.

 

Su vaikais keliaujančios šeimos autobuse laiką leidžia smagiai. Jie prisigalvoja įvairiausių žaidimų, prie kurių mielai prisijungia ir šalia sėdintys keleiviai. Dažniausiai žaidžiami tokie žaidimai: „Šarados”, „Taip ir ne”, „Atspėk, kokį žodį sugalvojau”, „Prisimink smagiausią nutikimą”, arba tiesiog pasiimamas baltas popieriaus lapas ir kiekvienas pripiešia kokiam nors objektui po detalę ir pan. Toks lapas nukeliauja net iki vairuotojo”, – juokėsi E. Pavlovas.

 

Autobuse skamba gyvo garso muzika

 

Jaunesni keliautojai autobusuose mezga pažintis, klausosi muzikos, žiūri filmus. Čia gimsta nauji kūriniai, muzikinės įžvalgos.

 

„Kartą autobusu keliavo jaunuolių grupė, vykstanti į vieną iš Berlyno muzikos festivalių. Su savimi jie vežėsi gitaras, tad autobuse suorganizavo gyvo garso koncertą – klausėmės įvairaus stiliaus muzikos. Iš tiesų buvo smagu ir netikėta – net prie kompiuterių dirbantys keleiviai padėjo darbus į šalį ir mėgavosi laiku“, – prisiminė vadovas.

 

Apie „Eurolines“

 

„Eurolines“ – tarptautinė organizacija, jungianti virš 30 keleivinio autobusų transporto bendrovių 26 Europos šalyse. Organizacijai priklausančios bendrovės yra visiškai nepriklausomi vežėjai. Šiuo metu Lietuvoje yra 20 autobusų, pažymėtų „Eurolines“ ženklu, kurie keleivius veža į Rygą, Taliną, Varšuvą, Vieną, Krokuvą, Romą, Berlyną, Štutgartą, Frankfurtą, Kelną ir daugelį kitų Europos miestų. 2014 metais „Eurolines“ atstovybės Lietuvoje apyvarta siekė 4 mln. eurų. „Eurolines“ autobusais per metus keliauja apie 100 tūkst. keleivių. Daugiausia po Baltijos šalis, Vakarų Europą ir Baltarusiją.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51457906sec.