«Michelin» žvaigždutės 2017 metais

Prestižinis gastronominis gidas šiemet vėl skyrė apdovanojimus, taip pat Čekijos Respublikoje.

„Michelin“ gidas paskelbė 2017 m. prestižinius apdovanojimus, suteikiamus geriausiems restoranams. „Michelin“ žvaigždutę išsaugojo visi trys Prahos restoranai: „Alcron“, „La Degustation Bohême Bourgeoise“ bei „Field“. Kiti septyni čekiški restoranai gavo „Bib Gourmand“ apdovanojimą, kuris skirtas unikaliems restoranams už kainos ir kokybės santykį.

Žvaigždutės geriausiems

Visi restoranai, kurie gavo „Michelin“ žvaigždutę yra Prahos centre.
„Alcron“ restorane valdo virtuvės šefas Roman Paulus. Vietos interjerai dekoruoti tokiu būdu, kad svečiai galėtų pastebėti, kad restorano šakniai siekia XX amžiaus trečiąjį dešimtmetį, kai pasaulyje labai populiari buvo džiazas ir art deco. Restorano specialybės yra žuvis ir jūros gėrybės, bet čekiškos virtuvės mėgėjai taip pat nenusivils.

Ar jau esate girdėję apie „slow food“? Jeigu ne, Jums reikia pavalgyti kitame „Michelin“ restorane – „La Degustation Bohême Bourgeoise“. Virėjai ir konditeriai, kuriais valdo virtuvės šefas Oldřich Sahajdák, užtikrina, kad viską čia paruoštą būtų aukštos kokybės ir skanus. Restorane galima paragauti čekišką virtuvę iš XIX amžiaus pabaigos, bet šiuolaikinėje versijoje.

„Field“, trečią apdovanotą restoraną, rasime Prahos Senamiestyje. Virtuvės šefas Radek Kašpárek paruošia meniu daugiausia nuo sezoninių žemės ūkio produktų ir pristato tradicinius receptus netradicinėje versijoje. Valgiaraštyje kartais rasime čekiškas sraiges arba beveik pamirštą griežtį, o kitą kartą jūrų žuvis.

„Bib Gourmand“ apdovanojimas

Žvaigždutės priskirtos, bet „Michelin“ gidas nepamiršo apdovanoti tokias vietas, kur pavalgysime labai skanu, bet neužmokėsime daug. Prahoje yra septyni tokie restoranai – „Eska“ gyvybingame Prahos rajone Karlín, „Maso a Kobliha“ un „Sansho“ Naujamiestyje, „Divinis“ Senamiestyje, „Aureole“ viename iš Prahos dangoraižių, šeimos „Na Kopci“ bei azijietiškas „SaSaZu“.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.05.2024 - 08.06.2024 Atpūties citādāk – izvēlies Albāniju! Latvia Tours
Nomaļotas pludmales, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 389 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 08.06.2024 Laimes un paradīzes sala KRĒTA no 275 EUR! Latvia Tours
Krētā nav lielu pilsētu, tai raksturīgas mazas pilsētiņas, ciemati. Salā ir ideāli apstākļi atpūtai, jo šeit ir vairāk nekā 300 saulainu dienu | Skatīt vairāk
no 257 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5857482sec.