Golfo lauke užmiršti viską

Austė Šaulytė

Nuotraukos iš Sostinių golfo klubo archyvo ir Violetos Moščinskienės asmeninio albumo

Taip tvirtina vilnietė Violeta Moščinskienė, kartu su vyru Petru bent porą kartų per savaitę apsilankanti Sostinių golfo klubo aikštyne, įskūrusiame Pipiriškių kaime, Elektrėnų savivaldybėje. Verslininkai Moščinskai, kaip ir dauguma savo galva gyvenančių žmonių, laisvalaikiui renkasi pripažintą ir visame pasaulyje pamėgtą prestižinę poilsio gamtoje formą – golfą.

Golfas jau daugelį metų žaidžiamas visame pasaulyje ir yra išskirtinis savo kultūra, etiketu ir griežtomis taisyklėmis žaidimas. Moščinskai golfu susidomėjo jau seniai – mėgstantys keliauti sutuoktiniai ne kartą yra lankęsi kitų šalių aikštynuose. O kai Lietuvoje atsirado profesionalaus golfo klubas, jie iš karto tapo jo nariais. Daugeliui manančių, kad žaisti golfą labai brangu, ponia Violeta tik šypteli – Lietuva gali didžiuotis jau turinti profesionalų 18 duobučių aikštyną, kuriame vertėtų apsilankyti kiekvienam ir įsitikinti, kad tai ne brangiau nei kiti užsiėmimai.

Tačiau išmokti žaisti golfą, kaip sako ponia Violeta, nėra labai lengva ir paprasta. Tikruosius sunkumus pajunti tada, kai pradedi treniruotis. Čia vienu metu, be kūno koordinacijos, turi kontroliuoti dar 4 dalykus: teisingą kūno padėtį, lazdos laikymą, smūgio kontaktą su kamuoliuku bei jo palydėjimą judesiu. Jei nors ties vienu iš jų suklysi, žaidimas nepavyks. Todėl vieniems daugiau, kitiems mažiau tenka padirbėti su treneriu. Violetai prireikė 1,5 metų treniruočių. Ji nesportavo jaunystėje, todėl dabar mėgaujasi sportu ir kantriai mokosi, nes neteisingi judesiai gali pakenkti sveikatai, o išmokus juos treniruojami visi kūno raumenys.

Derina su tenisu

V. Moščinskienė jau trejus metus žaidžia lauko tenisą ir iki šiol judesius tikslina su treneriu. Bet jai pradėjus žaisti golfą, treneris iškart pastebėjo geresnius teniso žaidimo rezultatus. Taigi abu žaidimai papildo vienas kitą. Golfas reikaluaja visų judesių kontrolės, be to, įdomus pats šio aristokratiško žaidimo procesas – tu neturi priešininko, o tik tobulini savo paties žaidimą pagal pasirinktą ritmą. Reikia susikaupti, įvertinti vėją, čia pravers ir gyvenimo išmintis. Žaidžiant tenisą rūpi įveikti varžovą, čia daug bėgioji.

Pasaulyje golfą žaidžia ir vaikai. Šis žaidimas ugdo vidinę kultūrą, moko susikaupti, mąstyti. Įžengus į golfo laukus visus rūpesčius reikia palikti už aikštyno ribų, čia neetiška kalbėtis apie darbo reikalus.

Jei Violeta renkasi 9 duobutes, žaidimui skiria 2,5 val., jei 18 – 5 valandas. Tarp jų daro pertrauką, atsigeria. „Linkėčiau sau golfą žaisti iki gilios senatvės ir užaugti iki 12 klasės, jei lyginsime su mokykliniais metais,“ – šypsosi golfo aistruolė, laikanti save šioje srityje dar tik pirmoke. Ji džiaugiasi, kad sportas yra investicija į ateitį, į ramią, gražią senatvę. Jei turi šiek tiek santaupų, būdamas jau brandaus amžiaus gali nusipirkti leidimą 20 metų ir mėgautis visada įdomiu laisvalaikiu bei naujais draugais.

Įvairiose šalyse – skirtingi peizažai

Keliaudami po įvairias šalis, kol Lietuvoje dar nebuvo profesionalaus aikštyno, sutuoktiniai aplankė keletą golfo laukų. Čia jie susipažįsta ir su šalies gamtine specifika, peizažais. Pavyzdžiui, Tunise golfo laukai labai dirbtiniai – suprantama, juk tai smėlynų kraštas. O Tailando laukai, esantys netoli Bankoko, įrengti nacionaliniame parke, aplink knibžda laukinių gyvūnų. Labai įspūdinga. Patiko ir Havajų golfo laukų treniruočių aikštelės, kur kamuoliukas mušamas tiesiai nuo žolės. Tai natūralesnė aplinka, saugiau pradedančiam žaidėjui. Violeta nemėgsta skubos darbų, kaip ir greito maisto. Rudenį svajoja porai mėnesių išvykti į Argentiną pasimokyti ispanų kalbos ir kartu ramiai apžiūrėti šalį. Tuomet būtinai apsilankys ir golfo laukuose. Tolimas keliones ji pataria visiems planuoti ilgesniam laikui, nes ilgi

skrydžiai ir trumpa viešnagė duoda mažai naudos, o sveikatą alina.

Sodyba – dar vienas malonumas

Netoli Sostinių golfo klubo laukų yra ir dar viena Moščinskų mėgstamų vietų – kaimo sodyba. Kelias iš Vilniaus ta pačia kryptimi bėga per vaizdingas Semeliškių apylinkes. Nuo sodybos – pusė kilometro iki ežero. Kad jis šiek tiek toliau, tai tik ramiau.Teritorijoje daug tvenkinių. Dviejų hektarų plote ponia Violeta kuria įspūdingą parką, pati sodina medžius, kitus augalus, formuoja tvenkinius. Šis darbas jai ne mažiau malonus nei žaidimas golfo aikštyne. Tačiau čia ji dirba ir kuria vadovaudamasi savomis taisyklėmis. Kai pavargsta sode, išsiruošia į netoli esančius golfo laukus…



KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25071001sec.