Islandijos geizeriai ir pirtys dabar prieinami mažomis kainomis

Dėl pasaulinės krizės Islandijos vidaus ūkis smarkiai nukentėjo ir daugelis turistinių paslaugų kainų yra smarkiai sumažėjusios. Islandijos krona iš esmės prarado vertę lyginant su euru, todėl eurais atsiskaitantiems žmonėms kainos tapo ypač prieinamos. Islandija visada buvo brangi žemė keliautojams, tačiau dabar tai įmanoma turint ir nedidelį kelioninį biudžetą.  Islandijos aviakompanija  Iceland Express (www.icelandexpress.com) siūlo ne tik skrydžius, bet ir įvairias temines keliones. Šiuo metu populiariausias užsakymas – šiaurės pašvaistės stebėjimas. Paprastas skrydis iš daugelio Europos oro uostų į Reikjaviką  su Iceland Express kainuoja nuo 130 eurų.

Golfo srovės dėka Islandijos klimatas ir žiemą nėra labai šaltas. Islandijos sostinė Reikjavikas įdomi turistų apsipirkimo vieta, Islandijoje yra labai daug parduotuvių, kuriuose parduodama islandiška produkcija, kurios kitur Europoje nėra. Dideli mados parduotuvių tinklai nėra užkariavę Reikjaviko, o tai suteikia galimybę vietiniams menininkams ir dirbtuvėms patekti į prekybinę nišą. Islandai yra savotiškai įdomus, pavyzdžiui, jiems patinka vėluoti į sutartą susitikimą, be to, jie labai pabrėžia savo priklausomybę Islandijos kultūrai.  

Islandai bent kartą per savaitę maudosi pirtyje arba terminiuose kompleksuose. Netoli Reikjaviko yra  16 didelių terminių vandens kompleksų. Populiariausias iš jų yra  “Mėlynoji lagūna” (www.bluelagoon.is), kuri yra garsi jau visame pasaulyje. Nors dienos ir trumpos, tačiau turistai gali apsilankyti populiariausiuose  geizeriuose Strokkur  ar Gullfoss. Islandija garsi įvairiais gurmanų restoranais, kuriuose pateikiami ypatingi žuvų delikatesai.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 


Novatours
,


Želesa
,

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.85274982sec.