Patarimai keliaujantiems – ką valgyti žiemą?

Šaltasis metų laikas diktuoja savo valgymo rėžimą ir meniu. Kad nesušaltume, būtina taisyklingai maitinti savo organizmą. Visų pirma, prasidėjus šiam laikmečiui, žmogus turi pamiršti dešrainius ir kitus greito maisto užkandžius. Pirmenybę reikia teikti šiltam ir karštam maistui – tai pasakytina ne tik apie pietus darbe, bet ir apie maisto gamybą namuose.

Jei esate įpratę ryte pusryčiams suvalgyti sumuštinį – pamirškite! Vietoj to geriau būtų suvalgyti lėkštę šiltų makaronų, košės ar bulvių. Bendri mitybos žiemą principai yra šie: reikalingas maistingas ir šiltas maistas. Vengti šaltų maisto produktų – leiskite produktams sušilti iki kambario temperatūros.

Geriausi pusryčiai žiemą yra košė, kuri turi daug maistingų medžiagų, kurios suteiks energijos iki pietų bei suteiks organizmui vitamino B. Jis reikalingas odai ir nervų sistemai. Jei iki pietų norite kažko užkasti, pasirinkite riešutus.

Žiemos meniu pagrindas yra mėsa, todėl nereikėtų jos išimti iš raciono. Ypač tai pasakytina apie pošventinį periodą, kai virškinimo sistemai jos labai trūko. Teisingiausia būtų pasirinkti šutintą veršieną arba vištieną. Tarp kitko, kulinarai pastebėjo, kad geriausi receptai sukurti būtent vištienai.

Vis dėlto nesijaudinkite, jei esate vegetaras – padvigubinkite pieno produktų porciją. Jei visai nevartojate gyvulinės kilmės produktų, valgykite daug ankštinių augalų ir grūdų. Ankštiniai augalai tinka ir ne vegetarams. Labai svarbu sudėtinė dalis žiemą yra vaisiai, daržovės ir duona. Patartina pasirinkti tokias daržoves, kurios užaugintos jūsų klimatinėje zonoje. Prisiminkite senuosius bulvių, burokėlių ir kopūstų receptus. Geriausia duona yra stambaus malimo duona su sėlenomis.

Kalbant apie gėrimus – labiausiai paplitęs požiūris, kad alkoholis šildo, yra visiškai klaidingas. Stiprieji gėrimas sukelia kraujospūdį poodinėse kraujagyslėse ir tai sukelia trumpalaikį šilumos pojūtį. Vėliau šis žmogus šals dar daugiau nei tai, kuris visai negėrė.

Vietoj svaigiųjų gėrimų geriau pasirinkti sušildančius gėrimus: kakavą, arbatą ar tiesiog šiltą vandenį.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62680006sec.