Ar norite su keliautoju dalinti savo lovą

Norėdami pajusti svetimų žmonių namų jaukumą, privalote paisyti keleto taisyklių:

1. Ieškant nakvynės būtina atkreipti didelį dėmesį į panašų keliautojo ir šeimininko buities, bendrųjų interesų suvokimą.

2. Keliautojas susirašinėdamas savo e-paštu ar skype, turi konkrečiai argumentuoti, kodėl nori nakvoti būtent pas šį šeimininką ar šeimą. Tai rodo didesnį pasitikėjimą, supratimą ir palankesnį priėmimą iš šeimininko pusės.

3. Svarbų vaidmenį šio pobūdžio kelionėje vaidina žmonių santykiai ir susipažinimo momentas, nors tokiu būdu ir sutaupoma pinigų.

4. Klubo nariais gali tapti ir tie žmonės, kurie negali pasiūlyti nakvynės kitiems žmonėms, tačiau jie mielai supažindina keliautojus su populiariais miesto objektais ir įdomiomis vietomis.

5. Svetinga šeima visuomet supažindina svečią su taisyklėmis, pavyzdžiui, draudžia rūkyti ar leidžia skambinti paprastu telefonu į namus. Buto ar namo raktų saugojimą ir lankymosi trukmę nustato namų šeimininkas.

6. Įprastai svečias namo šeimininkui atveža dovanų, pavyzdžiui, duonos kepalą, butelį vyno ar praktinį suvenyrą iš keliautojo gimtinės.

7. Svečio meniu gali pasirūpinti namo šeimininkas, tačiau restorano ar kavinės sąskaitą turi apmokėti svečias.

8. Geru tonu laikoma tai, jei svečias padeda šeimininkui ūkio darbuose.

9. Pranešti apie nakvynę reikėtų ne vėliau kaip prieš dvi savaites ir ne anksčiau nei prieš mėnesį.

10. Keliautojas turi būti greit prisitaikantis ir nestresuoti be ypatingos priežasties, nes netikėtumai gali būti kiekviename žingsnyje, o tai kelionei suteikia ypatingą aurą.

Smulkesnė informacija:

www.hospitalityclub.org

www.bewelcome.org

www.couchsurfing.com


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10838795sec.