Buvusios Europos kultūros sostinės sveikina Vilnių

„Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos tūkstantmečio programų atidarymo renginiai, naujametinę naktį sutraukę rekordinį žiūrovų skaičių, sulaukė ir juose dalyvavusių praėjusių metų Europos kultūros sostinių - Liverpulio (Didžioji Britanija) ir Stavangerio (Norvegija) – atstovų sveikinimų.

„Gili, graži ir įspūdinga programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ atidarymo ceremonija buvo puikus aperityvas pagrindiniams 2009 metų patiekalams. Pasibaigus 2008-iesiems – Stavangerio kultūros sostinės metams, džiaugiamės perduodami estafetės lazdelę Vilniui ir galėję patys nuostabiai pasitikti 2009-uosius šiame įstabiame mieste“ – sakė „Stavangerio - Europos kultūros sostinės 2008" direktorė Mary Miller.

„Visi nacionalinės programos atidarymo renginiai buvo ypatingi. Tai puikus pavyzdys, kaip kultūrinė programa gali sutraukti tūkstančius įvairaus amžiaus žmonių, vedamų įkvepiančia šventės idėja. Organizatoriai atlikto didžiulį ir šaunų darbą. Tikiuosi, jog šiemet galėsiu Vilnių vėl aplankyti ir mėgautis kultūrinės programos renginiais“, - pabrėžė „Liverpulio – Europos kultūros sostinės 2008" programų direktorė Fiona Gaspar.

Didelį įspūdį buvusių Europos kultūros sostinių atstovėms paliko ir Vilniaus Koncertų ir sporto rūmų „prikėlimas“ bei panaudojimas atidarymo renginiams. Į čia vykusį šventinį vakarą buvo sukviesta per 1000 svečių iš Lietuvos ir užsienio šalių. Tarp jų – beveik dešimties buvusių ir būsimų Europos kultūros sostinių, Pasaulinės turizmo organizacijos, Europos kino akademijos atstovai ir kt. Priėmimo išlaidos buvo padengtos iš privačių rėmėjų skirtų lėšų.

Atidarymo renginiai naujemetę naktį sostinėje prasidėjo kelios minutės iki 23 val., prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų. Čia, už stiklinio rūmų fasado sumontuotoje daugiaaukštėje scenoje beveik 150 atlikėjų mietiečiams ir svečiams pristatė miuziklą „@Hoffman_Spragtukas”. Vidurnaktį, Katedros aikštėje, dangų nušvietė Gerto Hofo šviesų ir muzikos spektaklis.

Pirmosios 2009 metų dienos vakaras buvo nušviestas geriausių Lietuvos dailiojo čiuožimo šokėjų Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago bei kitų šokių ant ledo meistrų ir akrobatų sukurta „Ledo misterija“, vykusioje Rotušės aikštėje įrengtoje atviroje ledo arenoje.

„Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos tūkstantmečio programų atidarymo renginių sąrašą papildė ir Vilniaus paveikslų galerijoje atidaryta Gruzijos dailės genijaus Pirosmani paroda.



KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.160218sec.