Prasidėjo Europos regionų ir miestų atvirų durų dienų savaitė

Šią savaitę Briuselis tapo savivaldos ir regionų atstovų traukos centru. Už regioninę politiką atsakinga Europos Komisijos narė Danuta Hubner ir ES Regionų komiteto pirmininkas Michel Delebarre spalio 8d. Briuselyje paskelbė Europos regionų ir miestų ATVIRŲ DURŲ DIENŲ savaitės pradžią. Renginys vyksta spalio 8-11d., jame dalyvauja 212 regionų ir miestų iš 33 šalių.

ES Regionų komiteto ir Europos Komisijos penktą kartą organizuojamose ATVIRŲ DURŲ DIENOSE susitinka vietos, regionų, nacionaliniai ir ES politikai, sprendimus priimantys asmenys, politikos ekspertai ir verslo, bankų bei pilietinės visuomenės organizacijų atstovai. Šiai metais seminarai yra skirti naujoms 2007-2013 m. regionų programoms. Renginio pavadinimas: „Įgyvendinti pokyčius. Regionai ir miestai – ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo variklis“. Šiandien į Briuselį dalyvauti ES Regionų komiteto plenarinėje sesijoje bei ATVIRŲ DURŲ DIENŲ renginiuose išvyksta ir Panevėžio miesto meras, Regionų komiteto narys Vitas Matuzas.

„Labai džiaugiuosi puikia galimybe susitikti su regioninės politikos ekspertais bei už įgyvendinimą atsakingais asmenimis ir išsiaiškinti, kaip geriausiai pasiekti bendrą tikslą – pakelti gyvenimo lygį visuose ES regionuose ir miestuose. Manau, kad sekančiais metais Panevėžys galėtų efektyviau dalyvauti šiame Europos forume, kuriame regionai ir regioninės bei sanglaudos politikos sričių veikėjai bendrauja, diskutuoja ir kartu dirba. Tikrai turime ką parodyti ir esame įdomūs Europai“, - sako Panevėžio meras Vitas Matuzas.

Spalio 10-11 d.vyksiančioje ES Regionų komiteto plenarinėje sesijoje pranešimą skaitys Europos Komisijos narė, komisarė Dalia Grybauskaitė, atsakinga už finansinį programavimą ir biudžetą. Be to, sesijoje bus svarstomi šie aktualiausi klausimai: Europos energetikos politika, pasaulio klimato kaitos apribojimas, Miestų ir regionų strategijų sėkmės veiksniai numatant restruktūrizavimo pasekmes ir reaguojant į jas ir kt. klausimai.

Šių metų ATVIRŲ DURŲ DIENŲ renginiai sutampa su visoje Europoje prasidedančiu nauju septynerių metų trukmės regioninių programų, pagal kurias viešasis ir privatus sektoriai investuos beveik 500 mlrd. eurų, įgyvendinimu. Keturias dienas truksiančiuose renginiuose daugiau nei 5000 dalyvių turės galimybę vieni su kitais pasidalinti regioninėmis strategijomis, ankstesne patirtimi ir ateities programavimo tikslais.

Regionų komitetas vėl organizuoja ir vadovauja pernai sėkmingai pradėjusiai veikti Investuotojų kavinei. Joje susiburiantys viešojo ir privataus sektoriaus partneriai septyniuose teminiuose „miesteliuose“, aptars transporto, energetikos, aplinkos, žinių visuomenės, sveikatos, mokslinių tyrimų ir inovacijų bei finansų ir inžinierijos klausimus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12638307sec.