Žvėris nėra tik mėsos gabalas

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Zarasų skyrius nuo pernai kuria gražią tradiciją minėti medžiotojų globėjo švento Huberto dieną. Lapkričio 2-ąją, šventės išvakarėse, Zarasų rajono medžiotojai susirinko į Zarasų Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčią. Dekanas Remigijus Kavaliauskas už medžiotojus ir sėkmingą medžioklę aukojo šv. Mišias, linkėjo stiprybės ir sėkmės saugant gamtą, reguliuojant populiaciją, tvarkant mišką, rūpinantis gyvūnais ir kitais gerais darbais griaunant visuomenės stereotipą, jog medžioklė tėra gyvūnų žudymas.
Panašios mintys sukosi ir po šv. Mišių vykusioje šventėje. Generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas džiaugėsi naujai išauklėtu medžiotojų būriu, linkėjo skiepyti jiems dorą požiūrį į medžioklę: „Į žvėrį reikia žiūrėti ne tik kaip į mėsos gabalą. Mes, vyresni medžiotojai, tai suprantame, būtina, jog suprastų ir kiti.“ Jam antrino irZarasų rajono savivaldybės vicemeras Vytautas Sekonas, siūlydamas dar griežčiau bausti brakonierius, kurių „dėka“ kuriamas neigiamas medžiotojų įvaizdis.
Šventės metu medžiotojų ir žvejų draugijos Zarasų skyriaus pirmininkas Balys Vilimas įteiktė padėkos raštus labiausiai medžioklės tradicijas puoselėjantiems ir gamtos išteklius saugojantiems medžiotojams. Ypač džiugių sveikinimų sulaukė trys dailiosios lyties medžiotojos: Ieva Sakalauskaitė, Dalia Rybakovaitė ir Zita Gudžiukienė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87269902sec.