Lietuviškas filmas laimėjo tarptautiniame festavalyje Izraelyje

Lapkričio 14-22 dienomis Izraelio Aškelono mieste vykusiame pasauliniame filmų žydų tematika festivalyje „Jewish Eye“ režisieriaus Audriaus Juzėno filmas „Getas“ pripažintas geriausiu kino filmu ir apdovanotas pagrindiniu prizu.

Festivalis „Jewish Eye“ vyksta jau ketvirti metai, į tarptautinę konkursinę programą speciali komisija šiemet atrinko 80 filmų. Festivalio žiuri išrinko geriausius filmus šiose kategorijose: kino filmai, dokumentiniai filmai ir televizijos filmai.

Filmas „Getas“ sukurtas pagal garsaus Izraelio dramaturgo Jošua Sobolio pjesę. Tai tikrais įvykiais paremta istorija apie unikalų kultūrinį reiškinį – teatrą, Antrojo pasaulinio karo metais veikusį Vilniuje, žydų gete. Šis filmas yra bendra Lietuvos ir Vokietijos kino produkcija.

Filme „Getas“ pasakojama fatališka ir kartu tragiška meilės ir neapykantos istorija, užsimezgusi tarp nacių karininko – buvusio aktoriaus ir džiazo muzikanto – ir muzikinio pasaulio žydų kilmės žvaigždės dainininkės. Dėl šios meilės Vilniaus gete įkuriamas teatras.

Į lapkričio 19 dieną vykusią filmo „Getas“ premjerą Izraelyje buvo specialiai atvykę režisierius A.Juzėnas ir scenarijaus autorius J.Sobolis. Jie pasidalijo savo mintimis apie filmą, jo kūrimo motyvus ir atsakė į klausimus.

Lapkričio 22 dieną vykusioje geriausių filmų paskelbimo ceremonijoje dalyvavo Lietuvos ambasadorė Izraelyje Asta Skaisgirytė Liauškienė. Aškelono miesto meras Roni Mahatzri perdavė ambasadorei specialų pažymėjimą ir informavo, kad prizą ir piniginį apdovanojimą A.Juzėnui įteiks Izraelio ambasada Lietuvoje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37008786sec.