Prasidėjo projektas „Bendros rekreacinės erdvės makroregione sukūrimas“

Projekto„Bendros rekreacinės erdvės makroregione sukūrimas“ rengėjas ir pagrindinis vykdytojas. Yra VšĮ Palangos turizmo informacijos centras.

Projekto partneriai: Kaliningrado srities Pramonės ministerijos Turizmo departamentas; Kaliningrado srities Kultūros ministerija ir Kaliningrado regioninio turizmo informacijos bei švietimo centras.

Projekto įgyvendinimo trukmė 2007.07.05-2008.12.05 (17 mėnesių).

Projekto bendra vertė - 724307 Lt. TACIS programa suteikė 617834 Lt., projekto vykdytojai projektą bendrafinansuoja 106473 Lt. Šis projektas finansuojamas ir įgyvendinamas pagal Europos Bendrijų iniciatyvų INTERREG IIIA Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Federacijos (Kaliningrado srities) Kaimynystės programą, dar vadinamą „išorinių sienų programa“, skirta bendradarbiavimui su šalimis, kurios nėra ES narės (šiuo atveju – Kaliningrado sritis).

Projekto esmė: Kaliningrade nėra informacinio centro, skleidžiančio turistams ir gyventojams informaciją apie turistinius maršrutus, pramogas, kultūrinius renginius, rekreacinius išteklius, sportą, verslo įvykius Kaliningrado regione. Susidomėjimas Kaliningradu didėja, tačiau viešos informacijos trūkumas stabdo turizmo plėtrą. Projekto metu Kaliningrade bus įsteigtas turizmo informacijos centras, išleisti turistiniai leidiniai, parengta bendradarbiavimo turizmo srityje tarp Kaliningrado ir Palangos strategija.

Palangos turizmo informacijos centras perduos ilgametę patirtį apie turizmo informacijos centro veiklą, turistinių maršrutų parengimą, turistinių leidinių leidybą, darbą turizmo parodose, rekreacinių išteklių pristatymą turizmo agentūroms ir žiniasklaidos atstovams ir pan. Naujai įsteigto Kaliningrado regioninio turizmo informacijos bei švietimo centro darbuotojai bus apmokyti Palangos turizmo informacijos centre, supažindinant ne tik su centro veikla, bet ir su visu Palangos kurortu, jo ištekliais, infrastruktūra, valdymu. Taip pat bus sukurta interneto duomenų bazė apie Kaliningrado ir Klaipėdos regiono turizmo, verslo, kultūros išteklius. Naujai įsteigtame informacijos centre Kaliningrade bus įrengtas stendas apie Palangos kurortą, platinama informacija apie Palanga.

Projektas turėtų paskatinti bendradarbiavimą tarp Kaliningrado ir Palangos ne tik turizmo, bet ir kultūros, ekonomikos, švietimo srityse.

PROJEKTĄ DALINAI FINANSUOJA EUROPOS SĄJUNGA

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19951296sec.