Vilnius prsitato "1984. Išgyvenimo drama“

Režisierius – Nacionalinės premijos laureatas Jonas Vaitkus
Prodiuserė – Rūta Vanagaitė

To Lietuvoje nebuvo ištisus 17 metų.... Pasiilgote?

Apie projektą:
„1984-ieji“ — garsiausia George'o Orwello XX amžiaus antiutopija, parašyta Stalino valdymo metais ir pasakojanti, koks būtų gyvenimas ateityje, totalitarinėje visuomenėje tolimais 1984-aisiais. Kas būtų, jei mes, XXI amžiaus vaikai, pažiūrėtume į praeitį, į realius 1984-uosius Sovietų Sąjungoje? O gal Jūs tiesiog pamiršote ar net neįsivaizduojate, kaip buvo tada? Jums suteikiama unikali galimybė patirti istorines sovietinės santvarkos realijas.

25 kilometrai nuo Vilniaus, 5 metrai po žeme — ir jūs SSRS. Čia galėsite gauti šį tą geresnio nei traukinio bilietą — galimybę dviem valandoms persikelti į praeitį ir tapti totalitarinės valstybės piliečiu.

Prie Vilniaus, miške, uždaroje 2 hektarų teritorijoje, — 3 000 kvadratinių metrų slaptas požeminis 2 aukštų labirintas, Maskvos nurodymu statytas šaltojo karo metais kaip alternatyvi televizijos stotis atominio karo su Amerika atveju. Karo nebuvo, o SSRS kariuomenei pasitraukus iš Lietuvos bunkerius užėmė iki šiol ten šeimininkavę šikšnosparniai.

Po SSRS dalinių čia dar nieko nebuvo. Nei Lietuvos turistų, nei užsieniečių. Jūs — pirmieji.

Atvykusiuosius dalyvauti išgyvenimo dramoje pasitiks sargyba su šunimis. Atsisveikinę su savo daiktais, valiuta, fotoaparatais ir mobiliaisiais telefonais, aprengti pilkomis sovietinėmis šimtasiūlėmis, Jūs dviem valandoms panirsite į įtampos ir socialinių keistenybių pilną SSRS piliečio gyvenimą. 5 metrų gylyje po gelžbetonio plokštėmis Jūs būsite vedami labirintais, pamatysite 1984-ųjų televizijos laidas ir parduotuves, būsite tardomi KGB kabinete, mokysitės SSRS himno, pratinsitės nešioti dujokaukę ir sudėti Kalašnikovo automatą. Jūs šoksite pagal tų laikų muziką ir patys gaminsitės sovietinius pietus.

Po dviejų valandų, praleistų SSRS, Jūs ir vėl galėsite praverti geležinius bunkerio vartus ir pamatyti dienos šviesą, išgirsite Sąjūdžio laikų dainą ir suprasite, dėl ko troškome laisvės ir kokia brangi nepriklausoma Lietuva. Įvertinsite tai, kodėl mūsų tėvai ir seneliai didžiuodamiesi gieda Lietuvos himną, o sportininkai po didžiųjų pergalių apsigaubia Lietuvos trispalve.

Išgyvenimo stovykla „1984“ sukurta ne nervams padirginti. Ji sukurta tam, kad primintų, kaip buvo, kad parodytų jaunajai kartai, svečiams iš užsienio, visiems mums, kokiais dideliais žingsniais ir kaip toli per septyniolika Nepriklausomybės metų iš tikrųjų pažengė Lietuva ir jos žmonės. „1984“ — tam, kad pasimokytume iš istorijos klaidų ir suprastume, kas ir kodėl esame.

Kviečiame dalyvauti projekte nuo gruodžio 16 d. kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį.

Registruojant 25-35 žmonių grupę – ir kitomis dienomis.
2 valandos ekstremalių potyrių 3000 kv. m bunkeryje 5 metrai po žeme.
Garantuojame – dalyviai 1984-uosius prisimins ilgai.....

Įmonių renginiams ir turizmo agentūroms siūlomi 4 variantai:

1.1984. Išgyvenimo drama sovietiniame bunkeryje. Trukmė – 2 val. Kaina 120 Lt.
Į kainą įskaičiuota: išgyvenimo drama, karšti sovietiniai pietūs, specialus pažymėjimas ir unikali dovana kiekvienam dalyviui.

2.1984. Pažintinė – meninė ekskursija požemiuose. Trukmė – 1 val. Kaina 50 Lt (moksleiviams – 40 Lt).

3.1984. Išgyvenimo drama ir banketas bunkeryje. Po 2 val. trukmės seanso – specialus sovietinis banketas specialioje salėje pagal Centro komiteto meniu su gyva sovietine muzika ir šokiais. Trukmė neribojama. Dalyvių skaičius – ne mažiau 25 asmenų. Jei dalyvių skaičius viršija 40, formuojamos dvi grupės. Kaina – sutartinė.

4.1984. Išgyvenimo drama bunkeryje su europiniu pratęsimu – banketu netoliese esančioje Vila Mendoza – puošniai įrengtame XIX a dvare. Viloje – iki 100 svečių. Trukmė neribojama. Kaina sutartinė.

Registracija — išankstinė.
Bunkeris yra Nemenčinės miškuose, 25 km nuo Vilniaus. Atvykimas savo transportu.
Spektaklyje gali dalyvauti asmenys nuo 15 metų, prieš tai pasirašę specialų sutikimą.

Daugiau informacijos ir registracija:
[email protected] arba telefonu +37061515060

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19540119sec.