Lietuva pristatoma turizmo mugėje „REISELIV 2008“

Norvegijos Lillestriom parodų paviljone sausio 10 dieną atidaryta didžiausia Skandinavijos šalyse kasmetinė kelionių ir turizmo mugė „Reiseliv 2008“.

Ši mugė organizuojama dvidešimt pirmą kartą. Pernai joje apsilankė 36  000 lankytojų. Šiais metais mugėje pristatomos 62 šalys ir tikimasi dar didesnio lankytojų skaičiaus.

Pirmą kartą šioje mugėje dalyvauja atstovai iš Lietuvos. Reklaminiuose bukletuose, kviečiančiuose apsilankyti mugėje, naujų kelionių krypčių skiltyje pristatoma Lietuva. Išskirtinis dėmesys teikiamas Vilniui ir jo išpuoselėtam senamiesčiui, kuris net pavadintas „Naująja Praha“.

Dalyvauti šioje mugėje Lietuvos Turizmo departamento ir Turizmo plėtros agentūros vadovus paskatino praėjusių metų spalio mėnesį Lietuvos ambasados Osle surengta turizmo verslo misija, kurios metu „Reiseliv 2008“ organizatoriai pristatė renginį.

Nedideliame Lietuvos ekspozicijos plote keturias dienas iš eilės dirbs dvylikos skirtingų turizmo agentūrų atstovai. Pasak Turizmo plėtros agentūros darbuotojos Jurgitos Snieganaitės, norinčių dalyvauti mugėje buvo kur kas daugiau, tačiau dėl itin didelio kitų šalių aktyvumo buvo sunku išsinuomoti didesnį paviljono plotą. Kitais metais agentūra stengsis pritraukti dar daugiau turizmo bendrovių ir nuomoti didesnį parodos paviljono plotą.

Be turizmo bendrovių lietuviškoje mugėje dalyvaus ir Valstybinio turizmo departamento, Turizmo plėtros agentūros atstovai. Mugėje dalyvauja ir atstovas iš Vilniaus savivaldybės, kuris mugės svečiams pristatys projektą „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“.

Tikimasi, kad projektas susilauks nemažai dėmesio, nes kaip tik šiomis dienomis Europos kultūros sostinės estafetę perima Norvegijos miestas Stavangeris.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22569299sec.