Birštonas pristatytas turizmo parodoje "Matka"

Sausio 17-20 d. Suomijoje, Helsinkio parodų centre, vyko tarptautinė turizmo paroda „Matka 2008“. Lietuva mugėje buvo pristatyta jau 10 kartą .

70 kv.m. Lietuvos stende Lietuvos turizmo galimybes pristatė  Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, LietuvosTIC Helsinkyje, Vilnius, projektas “Vilnius-Europos kultūros sostinės 2009”, Kaunas, Palangos ir Birštono kurortai. Parodoje dalyvavo ir Neringos bei Gargždų Lietuvos turizmo informacijos centrai, kelionių organizatoriai,viešbučiai,golfo turizmą Lietuvoje pristatė “Sostinių golfo klubas”, o VšĮ „Vilko valia“ parengė pristatymą, kurio metu pristatė projektą „1984 išgyvenimo drama“, t.y. ekstremalius potyrius atsidūrus buvusios SSRS piliečio kailyje.
“Matkos” metu buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu Suomijos ir tarptautinei žiniasklaidai buvo pristatytas projektas “Vilnius-Europos kultūros sostinė 2009”.
Pasak TIC Helsinkyje direktorės Rasos Šlivinskaitės, suomiai aktyviausiai iš Skandinavijos šalių domisi Lietuva ir į ją keliauja. „Turistai iš Suomijos labiausia domisi kultūriniu turizmu, didžiausiais miestais, muziejais, tradiciniais renginiais, verslo kelionėmis. Auga susidomėjimas Lietuvos pajūriu, populiarėja skatinamosios konferencijos, pramoginis turizmas bei aktyvus poilsis.
Suomių turistų skaičius į Lietuvą nuolat auga. 2007 m. sausio-rugsėjo mėnesiais, Statistikos departamento išankstiniais duomenimis, Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 29 986 turistų iš Suomijos, arba 2,9 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Birštone 2007 m. apsilankė 12 Suomijos gyventojų, 2006 m. - 3.
Keliones į Lietuvą siūlo visos didžiausios Suomijos kelionių agentūros. Be tradicinių ekskursijų po miestus, siūlomi ilgesni turai po Lietuvą bei sveikatinimo kelionės į Lietuvos kurortus.
“Matka”, kurios tema šiais metais - „Individualumas“, yra didžiausia turizmo paroda Skandinavijoje.Šiais metaisparodoje apsilankė beveik 85 tūkst. lankytojų skaičius, iš jų 16 tūkst. buvo turizmo srities profesionalai.
Pirmoji parodos diena skirta turizmo srities profesionalams, o kitos trys parodos dienos – publikai. Sausio 18 d.Lietuvos stende vyko laimės valanda: grojo multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis ir buvo pristatomi lietuviški skanėstai.
Birštono TIC kurorto turistinius resursusparodoje "Matka"pristatė pirmą kartą.Pasiruošti parodai padėjo ir miestas partneris Suomijoje kurortas Sysma, kuris savo lėšomis išvertė straipsnį apie Birštoną į suomių kalbą ir atspausdino jį savo miestą pristatančiame leidinyje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12218308sec.