"Europos parkas" – valstybei svarbus kultūrinis projektas

Muziejus po atviru dangumi – Europos parkas, eksponuojantis specialiai šiai vietai sukurtus žymių Lietuvos ir pasaulio menininkų kūrinius, kasmet pritraukia apie 60 000 žmonių. 1991 m. įkurtas miške muziejus šiuo metu pristato lankytojams daugiau nei 90 skulptūrų, sukurtų garsių Lietuvos bei užsienio šalių menininkų, tarp jų - Magdalenos Abakanowicz, Solo LeWitto, Denniso Oppenheimo. Parkas įsikūręs geografiniame Europos žemyno centre, tai yra šio Žemės taško įprasminimas meno kalba.


Europos parko muziejus yra išskirtinis objektas Lietuvoje, apjungiantis natūraliai susiformavusį peizažą ir šiuolaikinį plastinį skulptūros meną, tuo sukuriant unikalų kultūrinį kraštovaizdį.


Pripažinus "Europos parko" muziejinę veiklą valstybei svarbiu kultūriniu projektu, bus efektyviau formuojamas pozityvus Lietuvos įvaizdis, skleidžiama šalies, esančios geografiniame Europos centre, idėja, o kultūros vertybių kaupimas ir kultūrinio kraštovaizdžio formavimas bus ir toliau aktyviai derinamas su įvairių šalių menininkų bendradarbiavimu, informacijos apie vaizduojamąjį meną visuomenei teikimu.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48467493sec.