Naujos teminės ekskursijos Vilniuje

Vilniaus turizmo informacijos centras vasario mėnesį organizuoja temines ekskursijas, prie kurių gali prisijungti pavieniai asmenys. Ekskursijos vyks pėsčiomis.

Vasario 9 d. (šeštadienį)vyks ekskursija „Meilės istorijos Vilniuje“.
Ekskursijos pradžia 11 val. Trukmė 2 val.
Kaina 25 Lt asmeniui.

Ekskursija „Meilės istorijos Vilniuje“ organizuojama artėjančios Valentino dienos proga ir yra skirta visiems įsimylėjėliams.

Vasario 14 diena, Šventojo Valentino diena, Vilniuje plačiai minėti pradėta neseniai. Prieš šimtą ar kelis šimtus metų Vilniuje vargu ar kas dovanojo savo mylimiesiems popierines širdeles. Žmonės kitaip reiškė meilę. Kokie gi ženklai Vilniuje bylojo apie šią galingą jėgą? Kokiems žygiams, darbams ar kvailystėms meilė skatino vilniečius?

Kviečiame pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, aplankyti įsimylėjėlių pasimatymų vietas, pasiklausyti kilnių, graudžių, o gal ir pamokančių istorijų bei paieškoti meilės ženklų mūsų mieste.
Vasario 16 d. (šeštadienį) vyks ekskursija „Valstybingumo istorijos keliu“.
Ekskursijos pradžia 11 val. Trukmė 2,5 val.
Kaina 25 Lt asmeniui.

Ekskursija „Valstybingumo istorijos keliu“ organizuojama Vasario 16-osios — Valstybės atkūrimo dienos proga.

Vasario 16-oji dienaužima ypatingą vietą lietuvių tautos ir Lietuvos valstybės istorijoje. Būtent šią dieną kviečiame sudalyvauti ekskursijoje ir aplankyti svarbias vietas, kur buvo įsikūręs Didysis Seimas, pirmoji lietuviška mokykla, „Vilniaus žinių“ redakcija, Signatarų namai ir kita.

Vasario 23 d. (šeštadienį) vyks ekskursija „Šv. Kazimieras ir Kaziuko mugė Vilniuje“.
Ekskursijos pradžia 11 val. Trukmė 2 val.
Kaina 25 Lt asmeniui.

Ekskursija „Šv. Kazimieras ir Kaziuko mugė Vilniuje“ organizuojama pirmą kartą ir yra skirta visiems, besidomintiems Šv. Kazimiero gyvenimu bei populiariosios Kaziugo mugės istorija.

Jau daugiau nei 400 metu kovo 4 dieną Vilniaus senamiesčio gatves užlieja minios žmonių. Barška mediniai šaukštai, skamba molio varpeliai, akį traukia margaspalvės verbos. Nuo seno Vilnius pavasarį pasitikdavo Kaziuko kermošiumi. Ir ne tik juo – senais laikais tą dieną į didžiulę eiseną išsirikiuodavo amatininkai su savo cechų vėliavomis, samdomos naktinės sargybos kariai, didikai, dvasininkai, universiteto studentai, orkestras.

Artėjant Šventojo Kazimiero iškilmėms, kviečiame pasivaikščioti tomis gatvėmis, kuriomis traukė iškilminga miestiečių procesija 1604 metais, kai į Vilnių buvo atvežta popiežiaus bulė, skelbianti karalaitį šventuoju, aplankyti Šventojo Kazimiero bažnyčią, pažiūrėti, kas Vilniuje dar mena šventojo Kazimiero laikus, kaip galėjo atrodyti miestas, kai Karalaitis jame lankėsi. Prisiminsime ir kermošių tradicijas. Ekskursiją užbaigsime Vilniaus Katedroje, Šv. Kazimiero koplyčioje.

 

Bilietus galite įsigyti Vilniaus turizmo informacijos centre, Vilniaus g. 22 (I-V 9-18 val., VI 10-16 val.).

Informacija apie ekskursijas darbo dienomis (9-17 val.)
tel. 253 2115 (Paulė).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26533604sec.