Vilnius buvo pristatytas parodoje Vivattur 2008

Vasario 29 dieną lankytojus pakvietė tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR 2008. Paroda buvo surengta jau 14-ąjį kartą parodų centre „Litexpo“ ir truko tris dienas (vasario 29 – kovo 2 dienomis).

VIVATTUR yra viena didžiausių ir labiausiai lankomų parodų. Šiais metais joje padidėjo dalyvių skaičius, išsiplėtė ekspozicijų plotas. Šiemet į parodą atvyko 338 dalyviai iš 30-ies pasaulio šalių, t.y. 11 proc. daugiau nei 2006 m. Parodos ekspozicijų plotas taip pat išaugo 20 proc. — iki 3000 kvadratinių metrų. VIVATTUR bus išsidėsčiusi dviejose didžiausiose parodų centro salėse.

Kasmet paroda pritraukia vis daugiau lankytojų, o tai rodo mūsų šalies gyventojų augančius poreikius turizmo, laisvalaikio paslaugoms ir demonstruoja Lietuvos turizmo institucijų pasiruošimą plėtoti šias paslaugas, ieškoti naujovių.

Vilnius šiais metais buvo pristatomas 100 kvadratinių metrų ploto stende (miestą pristatė Vilniaus miesto savivaldybė, VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras ir VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“).

Parodos lankytojai susipažino su keliomis šio sezono turizmo naujienomis – vaizdingu automaršrutu Vilniaus mieste ir apylinkėse bei 10 teminių maršrutų po Vilniaus senamiestį, skirtų savarankiškam lankymui pėstute. Maršrutų kūrimas yraiš dalies finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis (projektas „Vaizdingo automaršruto Vilniaus mieste ir apylinkėse sukūrimas“ ir projektas „Naujos turizmo galimybės Vilniaus mieste“).

10 maršrutų po Vilniaus senamiestįparodos metu buvo pristatomi irspecialiame infoterminale, čia lankytojai galėjo pamatyti ne tik interaktyvius maršrutų žemėlapius bei pristatymus, bet ir 4 minučių trukmės filmą.

Parodoje lankytojų dėmesį traukė ir nauji turistiniai leidiniai lietuvių kalba: „Vilnius. Grožis, magija ir paslaptis“, „Vilniaus lankytojo gidas“, „Mano Vilnius“.Taip pat buvo dalinamiVilniaus miesto žemėlapiai, leidiniai, suvenyrai.

Parodoje Vilnius buvo pristatomas ir kaip Europos kultūros sostinė. Per „Psilikono teatro“ pasirodymą lankytojaigalėjo išvystioriginalų Vilniaus miesto istorijos pristatymą.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18742919sec.