Neringos turizmo galimybės pristatytos parodoje Vivattur

Vasario 29 – kovo 2 dienomis Vilniuje, Litexpo parodų centre vyko 14 – oji tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR 2008. Per 3 dienas, 3000 kv. m ekspoziciją aplankė 25000 lankytojų. Palyginus su 2007 m. parodoje apsilankė 3000 daugiau žmonių. Parodos dalyvių skaičius taip pat padidėjo: 2007 m. parodoje prisistatė 305, o šių metų parodoje jau 338 dalyviai. Iš jų - 218 dalyvių iš Lietuvos ir 120 dalyvių iš užsienio šalių. Parodoje dalyvavo net 30 šalių atstovai. Be kaimyninių Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, taip pat lietuvių jau pamėgtų Turkijos, Graikijos, Kroatijos, Ispanijos atstovų, savo šalių turistines galimybes pristatė egzotiškosios Indonezijos, tolimosios Meksikos, Gruzijos, Azeibardžano, Izraelio bei kitų daugybės šalių, viliojančių savo turistiniais ištekliais, atstovai. Kelionių organizatoriai ir didžiausios kelionių agentūros pristatė šių metų naujoves bei kvietė keliauti į visus žemynus. Jau tradicija tapo ir vietinių turizmo išteklių pristatymas parodoje. Lankytojai galėjo išsamiai susipažinti su turizmo ir poilsio galimybėmis visose Lietuvos apskrityse. Miestų ir miestelių turizmo informacijos centrai, jų savivaldybės pristatė ramaus poilsio galimybes kaimo turizmo sodybose,turistinius maršrutus po mūsų šalies regionus dviračiais, baidarėmis, pėsčiomis, kvietė dalyvauti įvyksiančiuose festivaliuose bei miestų šventėse. Parodoje taip pat gausiai dalyvavo turistinį inventorių nuomojančios ar parduodančios bendrovės.

Nidos KTIC “Agila” nebe pirmą kartą originaliai apipavidalino savo parodinį stendą. Tarp šiuolaikinių plastiko ,dangoraižius primenančių, moderniomis technologijomis dekoruotų stendų dėka atsirado senovinė žvejo sodyba(dailininkas Marius Valančius), patraukusi ne vieno lankytojo ir parodos dalyvio dėmesį. Sodyba tarsi kvietė pabėgti nuo vis greitėjančio gyvenimo tempo į ramų užutekį, kokia ir yra mūsų nepakartojama Kuršių Nerija. Senoje žvejo sodyboje lankytojus pasitiko autentiškais kuršiškais rūbais pasidabinusios kuršė ir jos dukra. Stende buvo platinama Neringos turizmo verslo atstovų pateikta informacinė medžiaga, atnaujintas informacinis leidinys “Kuršių nerija” lietuvių, rusų, anglų, vokiečių, lenkų kalbomis. Bene didžiausio pasisekimo sulaukė naujieji originalaus dizaino Neringos turistiniai žemėlapiai, išleisti 8 kalbomis. Parodos lankytojai domėjosi apgyvendinimo galimybėmis Neringoje, numatomais kultūriniais renginiais, laisvalaikio praleidimo galimybėmis blogu oru ir ne sezono metu, aktyviu poilsiu vandens turizmu ir kt.

Džiugu paminėti, kad vis aktyvesni tampa Neringos turizmo verslo atstovai. Kartu su Nidos KTIC “Agila” specialistais stende turizmo paslaugas pristatinėjo kelionių organizatorius “Balttours”, svečių namų “Palvė”, aktyvų poilsį Neringoje organizuojančios Všį “Irklakojis” atstovai. Informaciją apie Kuršių nerijos nacionalinį teikė Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centro darbuotojos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19912887sec.