Tryliktojo "Kino pavasario" atidarymo proga – "Burtai"

Balandžio 3 dieną startuojantį tryliktąjį tarptautinį kino festivalį "Kino pavasaris" pradės nuotaikingas ir grakštus Andrzejaus Jakimowskio filmas "Burtai".

"Kino burtai" – toks tryliktojo "Kino pavasario" šūkis. Šiemet mes esame magiški ir nenuspėjami, kaip tas juodas katinas festivalio afišose", - sako "Kino pavasario" direktorė Vida Ramaškienė.

Direktorė mįslingai kalba ir apie kasmet kitokią ir intriguojančią festivalio atidarymo ceremoniją: "Burtus ir magiją kino ekrane papildys įvairūs siurprizai, kuriuos pajus visi atidarymo žiūrovai".

Užburianti, žavinga ir gyva – taip lenkų režisieriaus juostą apibūdina žiūrovai. "Burtai" - vizuali pasaka apie berniuką, jo paauglę seserį, mamą, besisukiojančią po nuosavą bakalėjos krautuvėlę mažame miestelyje netoli Vroclavo, tėvo nuotrauką ir traukinių stotį. Grakštų istorijos pasakojimą kritikai net vadina kino baletu, veikėjų ir kameros šokiu, sukuriančiu karčiai saldžią filmo nuotaiką.

Filmo "Mano gyvenimo žuvis" mylėtojai "Burtuose" ras panašias prarasto ryšio su tėvu paieškas, niekaip negalintys pamiršti "Amelijos iš Monmartro" – tokį pat tvirtą pagrindinio veikėjo įsitikinimą, kad žmogus, kiekvieną rytą tuo pačiu metu pasirodantis traukinių storyje, slepia paslaptį.

Ieškantys gilesnių asociacijų, galbūt aptiks "Burtų" ryšį su pirmaisiais kino istorijoje - atvažiuojančio traukinio kadrais arba juostos režisieriaus ir legendinio Čarlio Čaplino panašumą, kai vaikas tampa raktu į tragikomiškos gyvenimo situacijos pasakojimą.

Bilietus į festivalio "Kino pavasaris" atidarymą ketvirtadienį, balandžio 3 d. galite įsigyti kino teatro "Coca – Cola Plaza" kino teatro kasose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14751911sec.