Šv. Jono gatvės galerijoje trijų parodų atidarymas

Šv.Jono gatvės galerija

Šv.Jono g. 11, Vilnius

Tel/faks.212 41 54

El. p. [email protected]

KVIEČIA

į 3 parodų atidarymus :

 

I Pirmoji jungtinė studentų keramikos paroda

„PIEVA“

Parodos atidarymas 2008 05 21d., 17 val

Vilniaus Dailės Akademijos, Keramikos specialybės įvairių kursų bakalaurus ir magistro studijų studentus vienija bendras interesas, galimybė praturtinti savo veiklą. Noras dalyvauti ir paprasčiausiai veikti tapo pirmuoju studentų žingsniu link meninio, kūrybinio savarankiškumo. Tai kūrybingų, ambicingų žmonių noras išsivaduoti iš latentinės būsenos pavadinimu „kada nors veliau...“.

Parodos oficialus pavadinimas - „Pieva“. Tarsi dygstančios pavasario žolės nesustabdomas augimas. Spontaniškai pasirinktas žodis puikiai tiko jaunų ir entuziastingų asmenybių saviraiškai įvardyti. Didžiausią ekspozicijos dalį sudaro iki šiol nematyti, šiai parodai skirti kūriniai. Taip pat pademonstruosime idomius studijinius darbus. Parodoje galima bus išvysti gamtinių, antropomorfinių formų ir jų alegorijų, gamtos butybių, eksperimentinių arba konceptualių darbų, asambliažų. Tačiau tai nėra natūralistinis augmenijos ir gyvūnijos vaizdavimas molyje. Gamtinių formų kalba yra paranki ir išraiškinga kūrybinių minčių vizualizacijai. Spalvų ekspresija arba santūrumas, netikėtos formos ir jų reikšmių ieškojimas, molio ir kitų medžiagų deriniai. Paroda reprezentuoja studentų mąstyseną, novatoriskumą, gebėjimą stebėti ir atspindėti. Tai daugiau nei trisdešimties žmonių būvimas išvien ir po vieną. Drauge su moliu.

Paroda veiks iki 2008 06 02d.

 

IIVDA Skulptūros katedros III kurso studentų paroda

Parodos atidarymas 2008 05 21d., 17 val

Galerijos rūsiuose savo kursinius darbus pristato Vilniaus Dailės Akademijos, skultūros katedros studentai: Inga Baciuškaitė, Kristina Kondrataitė, Laimis Čepėnas, Giedrius Žilys, Ina Pašilytė.

Paroda veiks iki 2008 06 02d.

 

IIINAUJAS-2008. Naujausių darbų pristatymas

Gražina Kamblevičiūtė

„METAFOROS“

Parodos atidarymas 2008 05 21d., 17 val

Jau ketvirti metai vyksta projektas NAUJAS.- ….Projektas pradėtas 2004 metais. Galerijos mažiausio ploto salėje menininkas gali eksponuoti vieną darbą arba parengtimini ekspoziciją, kurioje galima parodyti nauja, niekur nerodytą, neeksponuotą ir nepublikuotą darbą. Taip meninkams sudaromos sąlygos su mažiausiomis organizacinėmis sąnaudomis pademonstruoti savo kūrybą, o galerijos lankytojams susipažinti su naujausiais kūriniais.

Gražina Kamblevičiūtė dirba įvairiomis technikomis. Labai mėgsta tušą. Šią kolekciją pavadino „Metaforos”. Metafora ─ taipoetinis terminas, reiškiantispaslėptą palyginimą, pagrįstą faktiškai nesusijusių, bet panašias savybes turinčių reiškinių gretinimu. Poeziją ir grafiką ji mato kaip du neatsiejamus dalykus. Ir ne vien dėl to, kad dabar yra gražiausias metų laikas ir vyksta Poezijos pavasaris, ─ šie du dalykai vienas kitą papildo taip stipriai, kad be poezijosnebūtų grafikos, o be grafikos nebūtų poezijos.

Gražina Kamblevičiūtė gimė Alytuje. 1976 m. baigė Šiaulių Pedagoginį universitetą Menų fakultetą. Dirbu dailės pedagoginį darbą Vilniaus kolegijoje. Eksponavosi darbus: šv. Jono gatvės galerijoje, Vilniaus Savivaldybės galerijoje, ŠMC vitrinoje, Nacionaliniame muziejuje, LDS parodų salėje, Meno parko galerijoje Kaune, šv. Jokūbo ir Pilypo bažnyčioje, Alytuje, Ukmergėje, Klaipėdoje, A. Mickevičiaus bibliotekoje, Dusetų dailės galerijoje, Lietuvos medicinos bibliotekoje.

 Paroda veiks iki  2008 06 10 d.

 

Parodų organizatorių informacija

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26340294sec.