Vilnius pasiruošęs turistų antplūdžiui

Vilniaus miesto savivaldybėje vyko projekto "Naujos turizmo galimybės Vilniaus mieste" baigiamoji spaudos konferencija.

Pagrindinis projekto tikslas – skatinti vietinį ir atvykstamąjį turizmą, sukuriant naujus turizmo produktus ir paslaugas, didinant Vilniaus miesto turizmo produktų ir paslaugų įvairovę ir viešumą. Projektą iš dalies finansavo Europos Sąjunga, kofinansavimą užtikrino Vilniaus miesto savivaldybė. Iš viso buvo panaudota 764 890 lt turizmo paslaugų sukūrimui.

"Džiaugiuosi, kad projektas, praturtinęs turizmo sistemos paslaugas, sulaukė tokio susidomėjimo. Tikiuosi, kad renginių pasiūla ir nauji kultūrinio turizmo maršrutai pritrauks vis daugiau norinčiųjų aplankyti mūsų miestą", – sveikino visus atvykusiuosius į spaudos konferenciją Kultūros ir ugdymo departamento direktorė Lijana Kairienė.

Projektas "Naujos turizmo galimybės Vilniaus mieste" pradėtas 2006 rugsėjo 4 dieną. Per tą laikotarpį buvo įdiegta nemažai naujovių. Vis didėjantys turistų srautai, augantis lankytojų skaičius privertė plėsti ir tobulinti jau esančias turizmo paslaugas. Todėl pirmiausia buvo pagalvota apie vieningą paslaugų Vilniaus svečiams ir gyventojams sukūrimo ir stiliaus koncepciją. Atsižvelgta į konkrečius miesto svečių poreikius, informacija pateikiama glaustai ir aiškiai patrauklia vizualia forma. Buvo išleisti Vilniaus miesto turizmo išteklius propaguojantys turistiniai leidiniai: renginių, lankytojo gidas, žemėlapis, apgyvendinimo ir maitinimo gidas, teminius maršrutus pristatantis komplektas, kompaktinis diskas. Visa tai išleista lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų, italų, ispanų, suomių, rusų ir lenkų kalbomis. Pagalvota ir apie naują VTIC logotipą. Keturių spalvų ir atvaizdų logotipas simbolizuoja Lietuvos istoriją, kultūrą, gamtą, šventes ir pramogas.

Nauja ir patrauklu – internetinė svetainė, kurioje yra žemėlapis, nuotraukų galerija, panoraminiai vaizdai, elektroniniai leidiniai. Internetinė svetainė kasdien atnaujinama, joje skelbiami vykstantys renginiai ir kitos miesto įdomybės.

Šiuo metu yra sukurta 10 naujų teminių pažintinio kultūrinio turizmo maršrutų miesto svečiams ir patiems vilniečiams savarankiškai susipažinti su Vilniumi. Tereikia pasirinkti dominančią temą, Turizmo informacijos centre gauti nemokamą leidinį su žemėlapiu ir keliauti! Naujausi maršrutai buvo pristatyti žiniasklaidos atstovams ir turų operatoriams per pažintinius turus, įvykusius balandžio–gegužės mėnesiais. Užsieniečiai, dar tik besiruošiantys vykti į Vilnių, taip pat gali susipažinti su teminiais maršrutais apsilankę Vilniaus turizmo informacijos centro interneto svetainėje, kur yra patalpinta vizualiai patraukli interaktyvi maršrutų prezentacija.

Informaciniai terminalai – dar viena naujovė, kur lankytojai gali naršyti VTIC interneto svetainėje ir sužinoti daugiau apie maršrutus arba gauti kitos juos dominančios informacijos. Šie terminalai sukurti naudojant moderniausias technologijas, yra valdomi sensoriniu būdu. Juos kuriant buvo atsižvelgta į naujausias Europos tendencijas, kuriomis vadovaujantis yra propaguojamos naujausios technologijos bei prezentacijų interaktyvumas. Taigi, turizmo sektoriuje Vilnius gali drąsiai pozicionuoti kaip modernus miestas.

"Projektą "Naujos turizmo galimybės Vilniaus mieste" įgyvendinome laiku. Tai puikus mūsų pasirengimas 2009 m., kai Vilnius taps kultūros sostine. Buvo įdiegta daug naujovių, kuriomis galės pasinaudoti sostinės gyventojai ir svečiai. Projekto esmė – susisteminti pačius įdomiausius, lengviausiai pasiekiamus lankytinus objektus. Iš tiesų kelių metų darbo rezultatai mus itin džiugina. Darnioje komandoje – produktyvus ir darbas", – baigdama spaudos konferenciją kalbėjo VšĮ Vilniaus miesto turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41420102sec.