Poilsio svetur nesirenka Skuodo, Pakruojo ir Zarasų gyventojai

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“, siekdamas išsiaiškinti lietuvių keliavimo poreikius, atliko tyrimą šalies regionuose. Jo metu paaiškėjo, kad Skuodo, Pakruojo ir Zarasų gyventojai svetur poilsiavo mažiausiai ir nuo 2006 m. tesudarė vos 0,53 procento visų Lietuvos turistų, pasirinkusių keliones per „Novaturą“. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, iš viso 2007 metais per kelionių organizatorius į užsienį išvyko atostogauti 247 tūkst. Lietuvos turistų, t.y. vos 7 proc. mūsų šalies gyventojų.

„Šalies regionuose atlikto tyrimo rezultatai atskleidė ne itin džiugius faktus. Manome, kad tai gali lemti ne tik mažai išvystytas kelionių pardavimų verslas šiuose regionuose, bet ir labiau uždaras gyvenimo būdas nei didmiesčių gyventojų. Dėl šios priežasties mažesnių regionų gyventojai paprastai renkasi jau patikrintus atostogų sprendimus, t.y. tradicines atostogas Baltijos pajūryje ar kaimo turizmo sodyboje. Kita vertus regionuose dar gajus stereotipas, kad atostogos užsienyje yra prabanga“, – teigia kelionių organizatoriaus „Novaturas“ generalinis direktorius Vidas Paliūnas.

„Novaturo“ duomenimis per pastaruosius trejus metus daugiausiai keliavo vilniečiai, kurie sudaro 62 proc. visų keliavusiųjų. Kituose didžiausiuose šalies miestuose keliavusiųjų su „Novaturu“, lyginant su sostine, buvo žymiai mažiau: Kaune keliones įsigijo tik 18 proc. visų bendrovės klientų, Klaipėdoje – vos 8 proc.

„Esame susirūpinę, kad daugelis gyventojų iš mažesnių miestų bei rajonų nėra linkę keliauti už Lietuvos ribų. Todėl nusprendėme daugiau dėmesio skirti būtent šiam klientų segmentui. Šiuo metu kartu su partneriais „Tango TV“ ir „Be Tabu“ vykdome TV projektą „Pirmas kartas“ ir akciją internete „Dar nekeliavęs“. Šių projektų metu dar nekeliavusiems žmonėms suteikiama galimybė praleisti atostogas užsienio šalyse. Tikimės, kad ši mūsų iniciatyva regionų gyventojams bus puiki galimybė atrasti kelionių džiaugsmą“, – teigia V. Paliūnas.

Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ duomenimis, provincijos gyventojų kelionių poreikiai beveik niekuo nesiskiria nuo didmiesčių gyventojų. Populiariausios šalys tarp visų Lietuvos keliaujančiųjų yra Turkija vasarą ir Egiptas žiemą. Vasarą taip pat mėgiami ir Graikijos kurortai – Salonikai ir Chalkidikė bei salos – Kreta ir Rodas, taip pat Tunisas, pamažu atrandama ir Ispanija.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ per pirmuosius penkis šių metų mėnesius aptarnavo beveik 53 tūkst. Lietuvos turistų, tai 40 proc. daugiau palyginti su tuo pačiu 2007 m. laikotarpiu, kai keliones su „Novaturu“ pasirinko beveik 38 tūkstančiai žmonių. O per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė tikisi aptarnauti iš viso 73 tūkst. Lietuvos turistų.

Didžiausio kelionių organizatoriaus Baltijos šalyse „Novaturas“ įmonių grupės pardavimai 2007 m. pasiekė 384 mln. litų. „Novaturo“ apyvarta Lietuvoje 2007 metais sudarė 237 mln. litų. Pernai pakartotinai kelionę per „Novaturą“ rinkosi 64 proc. visų keliavusiųjų.

UAB „Novaturas“ rinkoje veikia nuo 1999 m. Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ dukterinės įmonės nuo 2001 m. veikia Latvijoje, nuo 2004 m. – Estijoje, nuo 2008 m. – Rumunijoje.

Daugiau informacijos:

Brigita Sabaliauskaitė

Marketingo ir viešųjų ryšių direktorė

Kelionių organizatorius „Novaturas“

tel.  + 370 (37) 75 10 42

mob. tel.  + 370 (687) 90704

el. paštas: [email protected]

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18105912sec.