Vilnius siekia tapti konferencijų organizavimo traukos centru

VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras ( VTIC ) šiais metais tapo ICCA (International Congress and Convention Association – tarptautinė kongresų ir konferencijų asociacija) asociacijos nariu. Siekdamas pristatyti Vilniaus miesto konferencijų ir kitų renginių organizavimo galimybes, VTIC kasmet dalyvauja specializuotose konferencijų turizmo parodose IMEX Frankfurte ir EIBTM Barselonoje.

Neatsiejama konferencijų biuro, kurio veiklą ir atlieka VTIC, veiklos dalis yra verslo misijų organizavimas. 2008 metais VTIC suplanavo organizuoti dvi verslo misijas. Viena jų įvyko birželio 19–22 dienomis. Verslo misijoje dalyvavo užsienio kompanijų atstovai iš įvairių šalių ( Švedijos, Vokietijos, Belgijos, Italijos, Nyderlandų, Ispanijos, JAV). Vizito metu svečiams buvo pasiūlyta bendra pažintis su Vilniaus miesto kultūriniais ir architektūriniais ištekliais, pristatytas projektas „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“, dalyvauta projekto „Tebūnie naktis“ kultūriniuose renginiuose.

Tačiau didžioji programos dalis buvo skirta miesto konferencijų ir seminarų organizavimo erdvių aplankymui. Neatsiejama verslo misijos dalis yra kontaktai su vietinėmis agentūromis. Dalyvauti organizuotoje verslo misijos kontaktų biržoje pareiškė norą šešios vietinės agentūros. Surengti dvišaliai susitikimai neliko be rezultatų. VTIC žiniomis ateinančiais metais yra planuojama atvežti į Vilnių literatūros mėgėjų ir architektūros specialistų renginius. 2010 metais Vilniuje galėtų vykti 1000 dalyvių (IIAV – International Institute of Acoustic and Vibration – Tarptautinis akustikos ir vibracijos institutas) tarptautinis garso ir vibracijos kongresas (ICSV International Congress on Sound and Vibration).

Atvykę į Vilnių verslo misijos atstovai iš Ispanijos domėjosi ir savo įmonės padalinio steigimo galimybėmis Vilniaus mieste, tuo tikslu susitiko su Lietuvos ekonominės plėtros agentūros LEPA atstovais.

Organizuotos verslo misijos rezultatai byloja apie tai, kad Lietuva vis dažniau sulaukia verslo renginių organizatorių susidomėjimo. Vakarų Europai ir pasauliui mes esame patrauklūs savo paslaugų kokybe, kultūriniais ir architektūriniais ištekliais. Užsienio turizmo srities specialistai teigia, kad patirti įspūdžiai gerokai viršija lūkesčius.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7166431sec.