Migruojantys paukščiai Birštone

Antrasis pasaulio lietuvių menininkų susitikimas "Migruojantys paukščiai" šiemet kalbės apie imigraciją.

Jau antrą sykį rengiamas menininkų pleneras–darbo stovykla "Migruojantys paukščiai" liepos 20–27 dienomis į Birštoną sukvies menininkus iš įvairių pasaulio šalių bei Lietuvos diskutuoti apie imigraciją. Šiemet Birštone susitiks 8 Lietuvoje gimę menininkai - tekstilininkai, kompozitoriai, tapytojai, dramaturgai, fotografai, šokėjai – šiuo metu gyvenantys Italijoje, JAV, Norvegijoje, Olandijoje, Belgijoje, bei 8 menininkai, kuriantys bei dirbantys Lietuvoje.

Diskusijų metu gimusios menininkų idėjos visuomenei bus pristatytos Birštono kultūros rūmuose liepos 25 dieną, penktadienį, 13 valandą. Birštono gyventojai bei svečiai kviečiami ne tik susipažinti su menininkais, padiskutuoti apie imigracijos reiškinį, bet ir apsilankyti fotomenininko A.Valiaugos fotoparodoje "Trakų karaimai. Daniliškių sentikiai" bei A.Mickevičiaus video filmo "Žmogus - Arklys" premjeroje.

"Migruojančių paukščių" projekto tikslas – sutvirtinti saitus tarp emigravusių ir likusių Lietuvoje jaunų menininkų, paskatinti bendrus kūrybinius projektus, diskutuoti apie migracijos įtaką menininko tapatybei. "Migracija – tai dvipusis reiškinys: emigruojantysis ne tik išvažiuoja iš savo šalies, bet tuo pačiu imigruoja į naują. "Migruojantys paukščiai" šiemet klausia, kaip imigravęs į kitą kultūrinę erdvę menininkas išlaiko savo tapatybę. O būtina atsisakyti tapatybės, kad taptum pasaulio piliečiu? Ar svarbi imigrantui tolerancija jo kultūriniam, etniniam identitetui?" – sako projekto idėjos autorė bei renginio organizatorė dizainerė Jolanta Rimkutė.

Pirmą kartą menininkų pleneras – darbo stovykla "Migruojantys paukščiai" vyko Ventės rage, Klaipėdos raj., 2007 metais. Praėjusiais metais šio projekto metu susitikę emigravę ir Lietuvoje kuriantys menininkai bendrai sukurtus projektus pristatė Klaipėdos parodų rūmuose, išleistame informaciniame buklete ir interneto svetainėje: http://www.migruojantyspauksciai.lt/.

Projekto organizatorius – VšĮ "LT identity".
Pagrindinis projekto rėmėjas – Užsienio reikalų ministerija.
Rėmėjas – Birštono savivaldybė.


Informacija spaudai:
Projektas vyksta liepos 20-27 dienomis, Birštone, VŠĮ "Birštono tulpės" svečių namuose.
Spaudos konferencija - liepos 25 d. 13 val., Birštono kultūros centre.
Informacija apie projekto dalyvius, eigą, idėjas bus nuolat atnaujinama projekto tinklalapyje
http://www.migruojantyspauksciai.lt/

Kontaktiniai asmenys:
Jolanta Rimkutė (projekto idėjos autorė) mob.: 8 686 04609;
Jolita Vitkauskaitė (organizatorė) mob.: 8 672 29948, el. p.:
[email protected], [email protected]

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25196409sec.