Sahadža jogų muzikinis turas Muzika ir meditacija

Trečius metus iš eilės, rugpjūčio mėnesį skirtinguose Pabaltijo miestuose pakvimpa smilkalais.
Sahadža jogų organizuojamas renginys „Baltijos Turas. Muzika ir meditacija“ jau tampa gražia tradicija.
Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Anglijos, Airijos ir net iš Indijos atvykę Sahadža jogai susivienija bendram tikslui – papasakoti žmonėms apie unikalią savęs pažinimo per meditaciją metodiką, taip pat supažindinti su dvasinga ir gilia indų tradicine muzika.
Ši muzika nėra tai, ką dažnas lietuvis ir apskritai europietis yra girdėjęs. Ir ne tai su kuo mes, vakariečiai, dažniausiai tapatiname indišką muziką.
Sahadža jogų atliekami kūriniai yrabadžanai(hindi k. „bhajan“) irragos (raga). Tai tradicinės indų muzikos žanrai. Kūrinio trukmė -nuo kelių minučių iki pusvalandžio. Nuo meditatyvių iki audringų ritmų. Viskas atliekama gyvai, autentiškais, iš Indijos atsivežtais instrumentais: tabla, harmonium, tampūra, dholaku, naalu. Tabla, dholakas ir naalas kūrinyje palaiko ritmą. Klavišiniai ir styginiai kuria muzikos harmoniją.
Badžanų ir ragų tekstai dažniausiai yra hindi, marati ir sanskrito kalbomis.
Visi Sahadža jogų pasirodymai sulaukė stebėtino klausytojų susidomėjimo. Daugelis atpažįsta atlikėjus, nes kiekvieną vasarą vėl sulaukę grupės „Šanti“ savo mieste jie sugrįžta pasiklausyti. Darkart pasisemti ramybės ir gerumo, kurį skleidžia ši, jokio analogo Lietuvoje neturinti muzika.
Laukiami visi, norintys išmokti medituoti, pažinti save. Bei visi neabejingi muzikai, nes tai puiki proga išgirsti ją visiškai kitaip nei esame pratę.

Daugiau informacijos:
www.sahadzajoga.lt 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17965794sec.