Vyks projekto Miesto istorijos

Projekto "Miesto istorijos" įvadiniai renginiai:


Lietuvos dailė’08. Fotografija. Miestas
ŠMC, 2008. 09.12  - 10.22

„Lietuvos dailė“ - tai kas dvejus metus organizuojama Lietuvos šiuolaikinio meno apžvalginė paroda. Šį kartą visas dėmesys skiriamas fotografijai ir miesto temai, o parodą sudaro net aštuonios skirtingos dalys: 

  • TESTAS: 11 VS 1- netikėtas žvilgsnis į Lietuvos fotografijos istoriją nuo XX a. vidurio iki šių dienų (kuratorė Margarita Matulytė);
  • AUKSINIS „NEMUNO“ DEŠIMTMETIS 1967-1977 (kuratorius Romualdas Rakauskas);
  • naujausios spaudos fotografijos apžvalga (kuratorius Jonas Staselis);
  • foto-instaliacija VILNIAUS METRO (kuratorius Valdas Ozarinskas);
  • FOTOGRAFIJOS SVETAINĖ (PHOTO SALON) jaunųjų menininkų darbai (kuratoriai Julija Fomina, Valentinas Klimašauskas);
  • Akcija Flash Bar ir kiti su fotografija susiję projektai viešosiose miesto erdvėse (kuratorė Mirjam Wirz);
  • Dainiaus Liškevičiaus solo paroda RENTGENAS;
  • Artūro Railos projektas ŽEMĖS GALIA (Vilniaus planas)
  • Atidarymui bus išleistas specialus žurnalo ŠMC Interviu numeris – projekto katalogas.


ŠMC informacinė erdvė INFOREST
2008.12. 05

Tai naujas ŠMC projektas, kuriuo rūmų pirmojo aukšto salė bus transformuota į šiuolaikišką patogią erdvę – skaityklą, laukiamąjį bei diskusijų erdvę. INFOREST  aplinkoje lankytojai bus kviečiami susipažinti su įvairiais formatais pateikiama informacija apie šiuolaikinį meną, dizainą ir gyvenimo būdą, tiesiog susitikti aptarti reikalus, išgerti puodelį kavos ar sulčių, pavartyti naujausius žurnalus, perskaityti žinias naujienų portaluose.

INFOREST projekto autoriai: Anouk Vogel, Johan Selbing ir Bart Guldemond (Olandija)
Atidarymas 2008.12.05, 18 val.


Menininkų grupės MY BARBARIAN (JAV) performansas
ŠMC, 2008.11.27*


My Barbarian – tai 2000 m. Malik Gaines, Jade Gordon ir Alexandro Segade įkurta trupė, kuri per jos narių sukurtus pasirodymus muzikos, teatro, video bei gausybės kitų priemonių pagalba bendrauja su viso pasaulio auditorijomis. Visai kaip keliaujančių trubadūrų ar rūmų juokdarių, My Barbarian grotestiški projektai yra ir juokingi, ir kandūs. Su nuorodomis į radikalų septintojo dešimtmečio teatrą, su aštuntojo dešimtmečio kičiniais miuziklais, su devintojo dešimtmečio roko muzikos klipais, su dešimtojo dešimtmečio performanso meno raiška My Barbarian pasitinka monokultūrą tam, kad sukeltų nevaldomus juoko pliūpsnius!


2008.11.28*
ŠMC vidinis kiemelis
Kevin van Braak (Nyderlandai) – Skulptūra ir performansas KROSNIS (OVEN)

2008 metų vasarą į pirmąją Fonds BKVB rezidenciją  Vilniaus Šiuolaikinio meno centre buvo pakviesti menininkai Kevin van Braak ir Rossella Biscotti, kurie joje sukurė naujus kūrinius.

Rezidencijos metu olandų menininkas Kevin van Braak vystė daugiafunkcinės krosnies modelį. Ši krosnis savo forma primena blokų konstrukciją. Joje taip pat galima įžvelgti su konstruktyvizmu ir futurizmu susijusių galios/valdymo/judėjimo tendencijų. Krosnis yra pagaminta iš plieno, joje yra kelios skirtingiems maisto gaminimo būdams pritaikytos talpos. Krosnies valdymui ir maisto gaminimui reikia mažiausiai penkių asmenų. Projekto tikslas yra gerai ir aktyviai praleistas laikas kartu su renginio publika gaminant maistą. Tačiau žinojimas, kad ši krosnis yra kūrenama panaudojant knygas, visai šiai veiklai suteikia kandumo ir ironijos atspalvio.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36059999sec.