Prie Gariūnų planuojamos slidinėjimo trasos

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė naujo pramogų ir prekybos centro statybų projektui Vilniuje. Gariūnų ir Titnago gatvių sankirtoje apie 2,5 ha plote turėtų iškilti daugiafunkcinis centras su dirbtinio sniego slidinėjimo trasomis.

Pasak Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso, slidinėjimo trasų Vilniuje trūksta.

"Be senų ir trumpų trasų Antakalnyje Šilo gatvėje turime tik Liepkalnį su keltuvais, kurie dėl atšilusių žiemų retai kada veikia. Vilniečiams slidinėjimo entuziastams tenka važiuoti į Vievį, Molėtus, Ignaliną ar net į Latviją", - sako meras.

Anot mero, aktyvaus poilsio ir sportinių užsiėmimų vietų sostinėje turėtų būti žymiai daugiau.

Gariūnų ir Titnago gatvių sankirtoje numatomas 78.450 kv. m bendro ploto pastatų kompleksas su beveik 2 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštele. Projekto plėtotojai tvirtina, kad naujasis kompleksas bus daugiau pramogų nei prekybos, o sklypo reljefas itin palankus slidinėjimo trasoms įrengti.

Projekto iniciatorė UAB "Avi valda" čia planuoja pakloti 10 tūkst. kvadratinių metrų ploto trasas su dirbtinio sniego danga. Vienu metu tokiose trasose galės pramogauti apie 350 žmonių. Panaši technologija yra pritaikyta Prancūzijoje, prie Lilio miesto įsikūrusiame populiariame Loisinordo pramogų centre: http://www.youtube.com/watch?v=OKU_CBeWQyY ir http://www.snowflex.com/noeux-les-mines.html.

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Lietuvos slidinėjimo federacija taip pat ketina atgaivinti ir Šilo gatvėje esančias slidinėjimo trasas. Pagal "Vilniaus plano" specialistų parengtas sąmatas Šilo trasų rekonstrukcijai reiktų apie 2,5 mln. Lt.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16824412sec.