Baltijos forumo Cit! Muzika... diskusija KultFlux platformoje

KultFlux maloniai kviečia į Baltijos forumo “Cit! Muzika“ rengiamą diskusiją KultFlux platformoje (šalia Karaliaus Mindaugo tilto)šį šeštadienį, rugsėjo 20 d., 11-16 val.

Diskusijos metu kamerinio roko orkestro "Bell Orchestre" (Kanada) orkestrantai kalbės apie muzikos hipertekstualumą, intelektualųjį roką, kolektyvinę kūrybą ir apie tai, ką daryti su smuikais ir kontrabosais, kai muzikos mokykla jau pabaigta. Renginyje taip pat pranešimus skaitys Mindaugas Paleckis, Mindaugas Urbaitis, o į diskusiją apie šiuolaikinę muziką kvies įsijungti Jonas Oškinis, Tomas Sodeika, Jonas Dagys ir Jonas Čiurlionis.

Rugsėjo 20 d. Baltijos forumo “Cit! Muzika...“ diskusijos KultFlux platformoje programa:

  • 11.00-11.20 Mindaugas Peleckis "Postmuzika ar po-muzika? Tendencijos ir perspektyvos"
  • 11.20-11.40 Bell Orchestre "Žanrus peržengiančios muzikos virtuvė: receptai, įrankiai ir virėjai"(moderuoja muzikos projekto „Planas A“ atstovas Jonas Oškinis)
  • 11.40-12.00 Arbatos pertrauka
  • 12.00-13.30 Mindaugas Urbaitis "Populizmo ir elitarizmo tendencijos naujojoje muzikoje komunikatyvumo aspektu"
  • 13.30- 15.30 Diskusija (Tomas Sodeika, Jonas Dagys, Jonas Čiurlionis)

„Bell Orchestre" yra Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje žinoma šiuolaikinės instrumentinės muzikos grupė, kviečiama dalyvauti ne tik jaunimui skirtose masinėse roko fiestose, bet ir rimtosios kamerinės muzikos renginiuose bei eksperimentinės muzikos festivaliuose. Orkestrantai muziką kuria kartu, drąsiai peržengdami žanrų ribas. Jie atrodo kaip kultūringų tėvų vaikai, rengiasi kukliai, užkalbinti atsako mandagiai, stengiasi išlaikyti ramų protą, aukoja labdarai, mėgsta plaukioti, kai kurie tiki Dievą, nė vienas netiki reklama. Muzikantai atidžiai rūpinasi trapiais savo instrumentais, o namie klausosi bulgarų chorų ir Bacho, bet tik tyliai, kad nepiktintų kaimynų. „Bell Orchestre“ kūriniuose nėra žodžių - roko muzikoje tai retas ir pagarbos vertas dalykas. Scenoje tvarkingieji kanadiečiai pašėlsta ir per dvi pirmas koncerto minutes įrodo, kad kontrabosas, valtorna, smuikas ir čelestė yra roko instrumentai, kaip ir skardos lakštas ar automobilio motoras. Kartais jie taip įsismarkauja, kad ima šokti basi, o pastaruoju metu vis dažniau pritaria savo muzikai niūniavimu ar suklupę daužo grindis tuo, kas po ranka pakliūna. Toks elgesys sulaukia palankiausių vertinimų. „Vengiu tokų pareiškimų, nes per ilgus metus lankiausi daugybėje koncertų, tačiau šis bus bene geriausias, kokį tik kada nors esu regėjusi“, - taip apie „Bell Orchestre“ pasirodymą bažnyčioje Monrealio kamerinės muzikos festivalyje šią gegužę rašė Kanados muzikos apžvalgininkė Sarah Brideau.

Savo muzika ir požiūriu į kultūrą kaip aktyvų veiksmą „Bell Orchestre“ įkvėpė Baltijos forumą „Cit! Muzika…” ir tapo jo varomąja jėga. Baltijos forumas „Cit!Muzika...“ - tai tarptautinis tarpdisciplininis neformalaus švietimo projektas, kurį organizuoja atviras muzikos gerbėjų tinklas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Forumo rengėjai siekia atkreipti muzikos kūrėjų ir visuomenės dėmesį į gyvojo ryšio tarp akademinės ir populiariosios, klasikinės ir šiuolaikinės, rimtosios ir pramoginės muzikos galimybę. Tai bandymas sukurti erdvę, kur apie muziką diskutuotų ne tik muzikantai ar muzikologai bei muzikos kritikai, bet ir fizikai, filosofai, architektai, visuomenės aktyvistai ir kiti, mąstantys ir rašantys apie muziką kaip kultūros tekstą, politinį veiksmą, laiko ir erdvės fenomeną, socialinę utopiją ar garso architektūrą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13207483sec.