Kelionių organizatorius Meandra kviečia pamatyti garsiausius pasaulio miuziklus

Miuziklai Londone

Londonas garsėja ne tik kaip viena žymaiusių pasaulio sostinių, garsi savo istorija, architektūra, muziejais, parkais, bet ir jame vykstančiais renginiais, ypatingai meno srityje. Ne veltui garsiausius pasaulio miuziklus galite pamatyti Londono teatruose, juk dalis atvykstančių turistų atkeliauja būtent dėl jų. Pateikiame pačių populiariausių miuziklų sąrašą: Operos Fantomas, Bilis Eliotas, Čikaga, Pelenė, Purvini šokiai, vėjo nublokšti, Vargdieniai, Liūtas karalius, Muzikos garsai, We will rock you, Mamma Mia! ir kitus.

Operos Fantomas

 

Pagal rašytojo Gaston Leroux romaną pastatytas miuziklas prasideda mi stiniais įvykiais. Jaunoji solistė Kristina susižavi paslaptinguoju vaiduokliu, kuris tūno Paryžiaus operos teatro rūsiuose. Premjeros metu triumfuojanti Kristina sutinka vaikystės draugą Raulį. Būdama viena persirengimo kambaryje, ji išvysta savo dainavimo mokytoją – Fantomą. Jis išsineša Kristiną į Paryžiaus operos rūsius ir prisiekia mylįs ją, tačiau čia Kristina sužino Fantomo paslaptį. Paryžiaus operoje žūsta scenos darbininkas, o išdidžioji primadona Karlota praranda balsą. Ją pakeičia Kristina. Iš klaidžių katakombų pasakojimas persikelia į svaiginančią Paryžiaus panoramą. Dviejų vyrų dvikova ant Paryžiaus operos teatro stogo. Kas užkariaus Kristinos širdį: žavingasis Raulis ar paslaptingasis Fantomas?... Andrew Lloyd Webber miuziklas "The Phantom of the Opera" atveria grandiozinių iliuzijų Paryžiaus operos pasaulį, kuris įbaugina ir sunaikina pamišusį herojų.

Jos Didenybės Haymarket Teatras, Londonas, Didžioji Britanija

Liūtas karalius

Pasaulinio pripažinimo sulaukusiai disnėjaus programai Eltonas John parašė nuostabią muziką inscenizuotą miuziklui, pelniusiam nepaprastą populiarumą.

Simba gimsta liūtų karalių šeimoje. Jis yra linksmas ir išdykęs, turi draugę, kuri vėliau taps jo žmona. Viskas būtu gerai, jei ne Simbos dėdė Randas, kuris nori tapti karaliumi ir dėl to nekenčia Simbos tėvo.

Jis nužudo tikrajį karalių, išveja Simbą iš karalystės. Liūtukas pradeda klajoti ir randa naujų draugų. Jie linksminasi ir Simba greitai pamiršta, kad turi būti karaliumi ir štai netikėtai, suauges liūtukas sutinka buvusią draugę. Jis prisimena savo praeitį ir grįžta į karalystę. Ten jis pamato baisų vaizdą: visi gyvena skurde, nėra ko valgyti. Simba nutaria kautis su Randu ir užima jo vietą. Sunkioje kovoje jis nukauna Randą. Nugalėjęs Simba padaro savo karalystę tokią, kokia ji buvo prieš tėvo mirtį.

Lyceum teatras, Londonas, Didžioji Britanija

Bilis Eliotas

Filmo veiksmas nukelia į Anglijos kalnakasių miestelį, apimtą streikų, vietinių nepasitenkinimo dėl nepakeliamo ir nesibaigiančio vargo. Sunkiai dirbančių kalnakasių šeimos vos galą suduria su galu..
Vienuolikmetis Bilis Eliotas, kurio tėvas ir brolis - irgi tokie pat kalnakasiai ir kurio mama jau senokai mirusi, atsitiktinai užklysta į baleto klasę, ką tik atidarytą toje pačioje kaimo salėje, kaip ir jo lankomas, bet nemėgstamas bokso klubas, ir magiškas judesio grožis pakeri jo vaizduotę.
Tuo metu Bilio tėvas ir vyresnysis brolis dalyvauja streike ir vos pajėgia išmaitinti šeimą, užtat pratrūksta pykčiu, kai paaiškėja, kad Bilis bokso treniruotėms skirtus pinigus išleidžia ne tokiam vyriškam užsiėmimui. Baleto mokytoja Misis Wilkinson įkalba Bilį imti individualias nemokamas pamokas, norėdama jį paruošti stojamiesiems į Londono Karališkąją baleto mokyklą, bet, kai ateina konkurso diena, Bilis, deja, negali išvažiuoti, nes jo brolis kaip tik tuomet susimuša su policininkais.

Sielvartaudamas, kad šeimoje jo niekas nesupranta, Bilis savo jausmus išreiškia šokiu, kurį turėjo matyti tik jo bičiulis Maiklas. Tačiau netikėtai bešokantį sūnų užklumpa tėvas. Sūnaus talentas ir šokio dvasingumas bei galia taip sujaudina tėvą, kad jis tvirtai pažada, jog Bilis važiuos į Londoną laikyti stojamojo egzamino.

Victoria Palace teatras, Londonas, Didžioji Britanija

Čikaga

 

Džino skonis, korupcijos kvapas, naktinis gyvenimas, godumas, žiaurumas. Visur kitur tai būtų nusikaltimas, bet juk čia - ČIKAGA... Miuziklas apie seksą, džiazą ir žmogžudystes.

Miuziklo veiksmas vystosi 1929 metais. Garbės ir populiarumo siekianti varjetė dainininkė Roxie Hart nužudo savo neištikimą draugą ir atsiduria kalėjime "Cook County". Už grotų mergina susitinka su varjetė žvaigžde Velma Kelly , kuri laukia teismo už savo meilužio ir savo sesers žmogžudystę. Būdama laisvėje Roxie labiausiai pavydėjo Velmos pasiektos karjeros, o dabar kalėjime turės su ja dalytis ne tik spaudos, bet ir žinomo advokato Billy Flynno dėmesiu. Čikaga - vienas karščiausių ir įspūdingiausių spektaklių!

Cambridge teatras, Londonas, Didžioji Britanija

Purvini šokiai

Šis miuziklas - tai 1987-tųju filmo "Purvini šokiai" nauja, ne mažiau seksuali, versija. Havanos naktys - tai karščiu alsuojanti Kuba, romas, uždegantys salsos, mambos, rumbos šokių ritmai, romas ir aistra be jokių tabu...
Jauna amerikietė Ketė (akt. Ramola Garai) privalo išvykti į Kubą, kur jos tėvas turi verslo reikalų. Mergina prieš savo norą palieka geriausius draugus, todėl svetimoje šalyje nesijaučia laiminga.
Vieną dieną Ketės dėmesį patraukia prie viešbučio baseino dirbantis padavėjas Chavjeras (akt. Diego Luna), kuris, priešingai nei mergina, yra jokų tabu nesuvaržytas laisvas Pietų Amerikos gyventojas.
Jaunuoliai pradeda bendrauti ir Chavjeras pasižada išmokinti Keitę jausmingų ir romantiškų Kuboj populiarių šokių.
Keitė puikiai supranta, kad artimai draugystei su kubiečiu kategoriškai nepritars jos tėvai, kuriems būtų labiau priimtina, jeigu vyriausioji dukrelė vaikščiotų į pasimatymus su tėčio darbdavio sūnumi turtuoliu Džeimsu. Mergina nusprendžia nuo šeimos narių nuslėpti, kad reguliariai lankosi šokių pamokose ir kartu su Chavjeru ruošiasi dalyvauti tradiciniame šokių konkurse.
Keitė ir Chavjeras greitai tampa daugiau nei šokio partneriais...
"Purvini šokiai: Havanos naktys" - tai pasaką primenanti dviejų jaunų žmonių meilės istorija, kurią nepaprastai pagyvina Lotynų Amerikos šokių ritmas, profesionalūs ir charizmatiški šokiai, skambant įsimintinam garso takeliui su Christinos Aguileros, Santanos, Wyclef Jeano ir kitų garsių atlikėjų dainomis

Aldwych teatras, Londonas, Didžioji Britanija

Muzikos garsai

Turbūt nėra nė vieno, kuris nežinotų garsaus miuziklo „Muzikos garsai".
Viename visų laikų populiariausiame miuzikle jauna vienuolė Marija siunčiama išbandymui - kelis mėnesius ji turi prižiūrėti rūstaus kapitono fon Trapo vaikus. Tačiau atvira merginos širdis ir stebuklingi muzikos garsai sušildo kapitono širdį ir pakreipia Marijos gyvenimą kita vaga.

Palladium teatras, Londonas, Didžioji Britanija

We Will Rock You

Miuziklas We Will Rock You pirmą kartą buvo pastatytas Londone 2002 m. ir per keletą metų paplito po visą pasaulį nuo Pietų Afrikos iki Japonijos.
WE WILL ROCK YOU - įspūdingas roko miuziklas legendinės grupės QUEEN dainomis pasakojantis roko muzikos istoriją. QUEEN muzika jau yra pripažinta roko klasika, o jų dainų pagrindu sukurtas šou WE WILL ROCK YOU šiandieniniame kompiuteriais kuriamos muzikos pasaulyje pirmiausiai žavi gyvai atliekamos muzikos jėga, užburiančia scenografija ir, žinoma, itin profesionaliais vokalais.
Kuo ypatingas šis miuziklas ir kodėl jis jau penkerius metus kas vakarą pritraukia po keletą tūkstančių žiūrovų Londone, Tokijuje, Melburne, Madride, Maskvoje?
Prieš ketverius metus įžymiajam Robertui de Niro kilo mintis sukurti miuziklą, pasakojantį apie grupę QUEEN, tačiau palaipsniui, konsultuojantis su QUEEN gitaristu Brajanu Mėjumi ir būgnininku Rodžeriu Teiloru , atsirado miuziklas apie roko muziką apskritai.
Vaikinas vardu Galilėjo, padedamas mylimosios, leidžiasi kelionėn į Bohemos kraštą, kur žemės gelmėsė glūdi Karalienės Žudikės akylai saugomas gitaros dievo kalavijas, galintis išjudinti visą bedvasį "Globalsoft" valdomą kraštą ir galingais gitaros akordais kiekviename iš mūsų pažadinti laisvą roko dvasią...

Talentingų dainininkų ir muzikantų atliekamos "Under Pressure", "I Want To Break Free", "These Are The Days", "We Will Rock You", "We Are The Champions" bei kitos legendinės grupės QUEEN dainos (abu grupės QUEEN nariai patys dalyvavo atrenkant šio šou dalyvius iš daugiau nei 2 000 vokalistų bei 600 muzikantų!), įspūdingi Marko Fišerio (kūrusio šviesos efektus ir U-2, "Pink Floyd" pasirodymams) šviesos efektai, teatrališki kostiumai perkels jus į kerintį futuristinės pasakos pasaulį.
Vienareikšmiškai išversti šio miuziklo pavadinimo į lietuvių kalbą neįmanoma, tačiau akivaizdu, kad WE WILL ROCK YOU - "mes jus gerokai nustebinsim" - yra daugiau nei vien tik legendinės grupės QUEEN dainos pavadinimas. WE WILL ROCK YOU tai šio muzikinio spektaklio kūrėjų pažadas dovanoti jums tikrą muzikos šventę!

Dominion teatras, Londonas, Didžioji Britanija

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.53173208sec.