Lietuvos kalėdinė dovana Prancūzijai – Gintaro kelias

Lietuva prancūzų turistus vilioja Baltijos auksu – gintaru. Mūsų šalies turizmo galimybės šiomis dienomis (gruodžio 10 – 15 d.) pristatomos Bresto mieste Bretanėje. Paryžiuje tuo pat metu vyks paroda, kurios metu bus akcentuojamas Gintaro kelias.

Bresto Kalėdinė mugės, sutraukiančios dešimtis tūkstančių Bretanės regiono gyventojų, rengėjas - Bresto Europos namai turigražią tradiciją - kasmet garbės svečio teisėmis pakviestivis naują šalį, kuri supažindina visus renginio lankytojus su nauja patrauklia turistine kryptimi. Šiemet garbė teko Lietuvai, kuriai atstovauja Lietuvos turizmo informacijos centras Paryžiuje. Pasak centro direktorės Ingos Lanchas, „pristatymo metu ypatingas dėmesys bus skiriamas Vilniaus – Europos kultūros sostinės renginiams. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad renginys vyksta Atlanto vandenyno pakrantėje, bus akcentuojama, kad Lietuva - Baltijos jūros regiono valstybė“. Toks akcentas svarbus dar ir todėl, kad 2009-ųjų vasarąiš Bretanės Klaipėdos link pajudės prancūzų jachtos, dalyvaujančios regatoje Gintaro kelias. Šis projektas gruodžio 12 d. bus pristatytas Prancūzijos spaudos atstovams ir Salon nautique de Paris parodos metu.

2009 metais Lietuva minės savo vardo tūkstantmetį. Šiai iškiliai sukakčiai pažymėti organizuojama regata Gintaro kelias (La Route de l'Ambre), kurios pagrindinis tikslas - nutiesti kelią iš Prancūzijos Bretanės regiono į Lietuvos uostamiestį Klaipėdą. „Regatos pavadinimas siejamas su gintaru, nes būtent jis nuo senų laikų buvo pelningai eksportuojamas jūrų keliais į Aziją ir Europą. Šiuo vadinamuoju Gintaro keliu ir plauks regatos dalyviai. Simbolizuojant laiko tėkmę ir moderniųjų technologijų progresą, regatoje ne tik plauks jachtos, bet ir skris lėktuvai“, - pasakoja I. Lanchas.

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos ir Turizmo informacijos centras Paryžiuje gintaro tema organizavo jau ne vieną prancūzų žurnalistų turą į mūsų šalį. Bendradarbiaujant su turizmo informacijos centru buvo išleista knyga Gintaro paslaptys ir gydomosios savybės, tarpininkaujant TIC Paryžiuje, 2009-aisiais Palangos gintaro muziejuje bus eksponuojama privati prancūzų kolekcininkės Camille Coppinger pasaulio gintarų kolekcija. TIC Paryžiuje pirmojo gimtadienio proga 2008 m. pavasarį surengta spaudos konferencija Gintaras - Lietuvos auksas patraukė daugiau nei 70 žurnalistų dėmesį ir susilaukė itin gero atsako Prancūzijos spaudoje.

Statistikos departamento duomenimis, prancūzų turistų srautas į Lietuvą kasmet auga. Mūsų šalies kolektyvinio apgyvendinimo įmonėse 2007 m. apsistojo 22,3 tūkstančių svečių iš Prancūzijos, t.y. 10,2 % daugiau nei 2006 metais. Vien per šių metų pirmąjį pusmetį prancūzų turistų į Lietuvą atvyko apie 10% daugiau nei per 2007 metų tą patį laikotarpį. Tikėtina, kad Turizmo departamento ir Lietuvos TIC Paryžiuje pastangų dėka į mūsų šalį atvykstančių svečių iš Prancūzijos skaičius augs.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20901799sec.