Utenos rajono 2008 metų turizmo objektų ir renginių TOP 10

Nr.

Objektas, renginys

Lankytojų skaičius



2008.01.01-12.31

1.

Senasis Utenos Paštas (Dailės mokykla)

Utenos pašto kompleksas statytas 1830-1835 m. Pastatai yra klasicistinių meninių formų, darnių proporcijų. Pašto stotis atlikdavo pašto tarnybų, arklių keitimo, kareivinių funkcijas, čia taip pat buvo poilsio kambariai keliaujantiems ir laukiantiems karietų. Anuomet, tik atidarius kelią, Utenos pašte lankėsi Rusijos caras Nikolojus I-asis su sūnumi Aleksandru, čion buvo užsukęs ir rusų dailininkas Ilja Repinas.1843 m Utenos pašte arklius keitė garsus prancūzų rašytojas Honore de Balzakas. Pašto stoties rūsys iki šiol gerai išsilaikęs, jame dabar įrengta dailės galerija.

2 000

2.

Utenos miesto šventė

Kaip ir kiekvieną paskutinį rugsėjo šeštadienį, 2008 m. rugsėjo 30 d. vyko Utenos miesto šventė, skirta 747-osioms pirmojo Utenos paminėjimo metinėms.

20 000

3.

Utenos kraštotyros muziejus

Pastatas, kuriame įsikūręs muziejus yra antrasis pagal senumą Utenoje (po senojo pašto, dabar Dailės mokykla). Muziejuje surinkti ir saugomi archeologijos, numizmatikos, istorijos-etnografijos, fotografijos, raštijos, dailės eksponatai. Taip pat rengiamos tautodailės, profesionalių dailininkų, fotografijos, moksleivių darbų parodos.

5 200

4.

Poeto Antano Miškinio ir literato, vertėjo Motiejaus Miškinio sodyba.

Visuomeninis A. ir M. Miškinių muziejus įkurtas 1986 m. 2000 m. Antano Miškinio dukra Jolanta Garjonienė sodybą padovanojo Utenos rajono savivaldybei. Nuo 2005 m. A. ir M. Miškinių literatūrinė-etnografinė sodyba – Utenos kraštotyros muziejaus padalinys. Namas pastatytas daugiau kaip prieš 100 metų. Čia vyksta kasmetiniai tradiciniai uteniškių ir Utenos apskrities literatų poezijos pavasariai, literatūros šventės.

1 200

5.

Vytauto Valiušio keramikos muziejus

Muziejuje eksponuojama keramika skiriasi ne tik savo forma, bet ir paskirtimi, gamybos technika, puošyba. Jai paįvairinti, ekspozicija pagyvinta įvairiais kaimo buities daiktais: geldomis, kubilais, girnomis…Čia ne tik galima stebėti puodžiaus daromus stebuklus - kaip iš masės molio gimsta nuostabiausi kūriniai, bet ir kiekvienam atsisėdus prie žiedimo rato nužiesti pirmąjį savo gyvenime puodą!

4 400

6.

Aukštaitijos ralis

Automobilių sporto aistruoliai vieną rugpjūčio savaitgalį traukė Utenos link, kur stipriausi Lietuvos ir Šiaurės Europos ralio meistrai susikovė septintus metus iš eilės rengiama ralio „Aukštaitija 2008“ trasoje.

5 000

7.

Šv.Krokulės šaltinis

Netoli Užpalių trykšta Krokulės šaltinis, garsėjantis savo vandeniu. Senoliai pasakoja, kad vieną vasaros rytą piemenėliai šioje vietoje pamatė stovintį Kristų, apsuptą spinduliais. Nusigandę vaikai suklaupė ant kelių ir ėmė melstis. Kristus palaimino juos ir išnyko.

2 000

8.

Jievaro tiltas

2008 m. rugsėjo 27 d., šeštadienį,Utenoje vyko respublikinė Derliaus dienos šventė „Ievaro tiltas 2008“. Vilniaus apskrities savivaldybės išradingai įkūrė kiemelius, kuriuose pristatė teatralizuotusvaidinimus apie pieno reikšmę žmogaus gyvenime įvairiuose istorijos amžiaus tarpsniuose. Vilniaus apskrities teatralizuoto Palivarko „Pieno kelias“ Valdytojas (aktorius V.Mikalauskas) pakvietė visus į Palivarką, kur šoko, grojo ir dainavo. Utenos apskritis parodė visą savo išmonę, įsirengiant kiemelį „Aukštaitiškos kaimo turizmo sodybos ir kulinarinio paveldo pristatymas“. Lankytojus ir garbingiausius svečius Utenos apskritis viliojo aukštaitiškais blynais ir vaišino originalia žuviene, neišleido be dovanų. Gausiai pristatė liaudies amatus: keramiką, medžio drožinius ir kt.

20 000

9.

Rašytojų kalnelis

Prieš keletą metų Vyžuonose skulptoriaus Henriko Orakausko dėka atsirado Rašytojų kalnelis, įamžinęs dviejų talentingų rašytojų – literatūros kritiko Antano Masionio ir prozininko Broniaus Radzevičiaus, anksti išėjusių į Amžinybę, atmintį. Medinio angelo sparnai apgobia trapų ir amžiną gamtos peizažą.

2 000

10.

Vilko muziejus

Muziejus įsikūręs sodyboje, kur kino režisierius ir operatorius Petras Abukevičius dirbo paskutiniuosius savo gyvenimo metus ir kūrė paskutinį filmą apie vilkus, minint 75-ąsias menininko gimimo metines buvo pradėtas steigti P. Abukevičiaus memorialinė sodyba- muziejus.Jame įrengta ekspozicija, atskleidžianti žymaus menininko asmenybę ir nueitą kūrybinį kelią. Lankytojai supažindinami su buvusiu vilkų voljeru, vedami Vilkų taku.

2 000

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25605607sec.