Mažeikiuose Frederico Chopino (Frederiko Šopeno) paroda

Lapkričio 11 – 19 dienomis AB ORLEN Lietuva ir Lenkų institutas mažeikiškius ir rajono svečius kviečia aplankyti lauko parodą, skirtą Frederico Chopino (Frederikas Šopenas) 200–osioms gimimo metinėms ir Lenkijos Nepriklausomybės dienai paminėti.


Paroda eksponuojama prie Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro, šalia Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios. Stenduose pateikiama žymaus lenkų pianisto–kompozitoriaus biografija.
Frederikas Šopenas gimė lenkės ir emigranto iš Prancūzijos šeimoje, Żelazowa Wola kaimelyje Lenkijoje, kur buvo pakrikštytas kaip Fryderyk Franciszek Chopin. Tėvynėje pripažintas genijumi, Šopenas būdamas dvidešimties išvyko į Paryžių, kur sėkmingai padarė atlikėjo, kompozitoriaus ir mokytojo karjerą. Ten susigalvojo savo vardo prancūzišką variantą Frédéric-François.


Sulaukus 39 metų, silpnos sveikatos Frederiką Šopeną palaužė plaučių tuberkuliozė.


Daugiausia kompozicijų F. Šopenas kūrė fortepijonui, kaip ir Laidotuvių Maršą (antros sonatos fortepijonui dalį, sukurtą gerokai anksčiau prieš kitas sonatos dalis). Jo dvidešimt keturi etiudai priskiriami aukštos klasės fortepijono repertuarui. Nors dauguma jo kūrinių reikalauja aukštos atlikimo technikos, juose akcentuojamas poetinis skambesys, niuansai ir ekspresijos gilumas.
Maloniai kviečiame apžiūrėti parodą.
 
 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25631309sec.