Londone klesti nelegalūs požeminiai restoranai [2]

Svečiai sėdi restorane ir puikiai žino, kur virėjai miega, kur randasi jų vonia, kokias knygas skaito ir kokiais daiktais naudojasi. Kalba eina apie žmonės, kurie naudojasi Londono pogrindžio restoranų paslaugomis. Restoranai yra slapti, jų kainos žemos, bet žmonių tarpe, jie itin populiarūs. Didžiosios Britanijos sostinėje underground restoranų skaičius vis didėja.

Vienas iš tokių restoranų virėjų - Arno Māsdorps. Keturiasdešimtmetis kulinaras du kartus per savaitę savo butą paverčia restoranu. Jaukioje aplinkoje telpa šešiolika svečių. Be to, čia gaminami ne tik spagečiai su Bolonijos padažu, bet galima pasivaišinti ir namine duona, jūros ešeriu su moliuskų padažu ir kriaušių bei manų kruopų pyragu su karamele.„Daugelis Londono restoranų yra brangūs ir prastos kokybės. Aš noriu pasidalinti savo maisto ruošimo įgūdžiais su kitais“, teigia Māsdorps.

Vakarienė Saltoun Supper Club, jums kainuos maždaug 25 svarus - tai minimali požeminių restoranų kaina.

Šie restoranai yra nelegalūs. Todėl norėdamas išvengti konfliktų su teisėsauga, Māsdorps restoraną vadina klubu.

Underground restoranų idėja nėra nauja, jie panašūs į vadinamuosius paladares restoranus Kuboje. Paladares yra privatūs restoranai, kurie nėra kontroliuojami socialistinės valstybės. Be to, Berlyne taip pat atsiranda tokių vietelių, kur galima skaniai pavalgyti ir atsigerti.

Kainos restoranuose svyruoja nuo 20 iki 100 svarų, (pavyzdžiui, ispanų restorane El Bulli). Lankytojai itin domisi tokiomis vietomis, tačiau reikia nepamiršti, kad ir čia vyksta išankstinė vakarienės rezervacija.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 vikte 02/15/2010 18:42 ir man žinokit atrodo nepatikima visa tai, o kur kreiptis jei apsinuodijai ar nori išreikšti kokias tai pretenzijas? Nereikia aklai pasitikėti žymiais vardais...

2 Petras 02/04/2010 17:07 Ir jokių garantijų, kad jūsų nenunuodys...

PALAIKYMO

 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76706696sec.