Paryžiuje prasideda 34-oji UNESCO generalinės konferencijos sesija

Paryžiuje, Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) būstinėje spalio 16 – lapkričio 3 dienomis vyks UNESCO generalinės konferencijos 34-oji sesija.

 

Sesijos atidarymo ceremonijoje dalyvaus Bulgarijos prezidentas Gueorgui Parvanovas ir Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas. Spalio 18 dieną kalbą sakys Graikijos prezidentas Karolos Papoulias.

Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas atidarys parodą „Planeta Žemė: žvilgsnis iš kosmoso“.

Generalinės konferencijos metu vyks apskritojo stalo diskusijos: „Švietimas ir ekonominis vystymas“ ir „Mokslas ir technologijos tvariai plėtrai ir UNESCO vaidmuo“.

Spalio 25 dieną vyks pilietinės visuomenės forumas.

Generalinės konferencijos metu bus patvirtinta UNESCO vidutinės trukmės (2008-2013 metų) programa ir 2008–2009 metų biudžetas, svarstoma 2010-2011 metų programa ir biudžetas.

Generalinė konferencija svarstys programos „Švietimas visiems“ pažangą, Antros kategorijos centrų kūrimo principus, Rekomendacijos dėl multilingvizmo skatinimo ir visuotinio kibernetinės erdvės prieinamumo įgyvendinimo ataskaitas, tvirtins Mokslų sektoriaus peržiūros rezultatus.

Generalinės konferencijos metu bus diskutuojama apie kultūros vertybių apsaugą, kovą su nelegaliu kultūros vertybių išvežimu bei muziejų stiprinimą besivystančiose valstybėse.

Generalinė konferencija – pagrindinis UNESCO vadovaujantis organas – į sesijas renkasi kartą per dvejus metus. Generalinė konferencija nustato UNESCO veiklos prioritetus, tvirtina programą ir biudžetą. Generalinės konferencijos metu vyksta rinkimai į Vykdomąją tarybą ir tarpvyriausybinius komitetus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23792696sec.