Farerų salas ekspertai pripažino geriausiomis pasaulyje

Iš visų pasaulio salų Farerų salos yra labiausiai dėmesio verta kelionės vieta. Gamtos populiarinimo žurnalas "Nacionalinė geografija" (angl. National Geographic) atliko tyrimą, kuriame įvertintos ir prioriteto tvarka suskirstytos daugiau nei šimtas įvairių salų. Tyrimas atskleidė, kurioms pasaulio saloms yra iškilęs pavojus dėl intensyvaus masinio turizmo.

500 ekspertų gavo užduotį įvertinti pasaulio salų situaciją pagal įvairius kriterijus, kuriuos vienijo darnumo principas. Priimdami sprendimą ekspertai turėjo atsižvelgti į salos aplinkos ir ekologijos kokybę, socialinę ir kultūros integraciją, istorinių pastatų ir archeologinių įžymybių būklę, o taip pat į teikiamų turizmo paslaugų kokybę.

Pasaulio salų sąrašo pirmojoje vietoje atsidūrė Farerų salos, surinkusios 87 taškus. Kitos trys tyrime dalyvavusios Šiaurės salos, Lofotenas, Islandija ir Bornholmas, užėmė atitinkamai trečiąją, devintąją ir aštuonioliktąją vietas.

Žemiausios sąrašo vietos atiteko masiniu turizmu garsėjančioms saloms, tai Ispanijos Ibicos sala ir Tailando Puketo sala.

Farerų salos yra aštuoniolikos salų grupė Šiaurės vakarinėje Atlanto vandenyno dalyje tarp Islandijos ir Šetlendo salų. Tai autonominė Danijos karalystės dalis. Farerų salose gyvena 48 tūkst. gyventojų, kurie dažniausiai verčiasi žvejyba ir gyvulininkyste.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21801591sec.