Air France KLM laikysis ambicingų įsipareigojimų mažinti CO2 kiekį

Oro transporto bendrovių grupė AIR FRANCE KLM pranešė prisiimanti ambicingus ekologinius įsipareigojimus. "Būtina, kad oro transporto pramonė nedelsdama įsipareigotų laikytis ekologinių kriterijų", – pareiškė Simone Wickenhagen, "North Europe AIR FRANCE KLM" generalinė direktorė.


AIR FRANCE KLM imasi įgyvendinti svarbias, griežtesniais ekologiniais kriterijais grįstas, aplinkosaugos priemones. Pagrindinis grupės tikslas ateinančiais metais bus patenkinti padidėjusią kelionių paklausą ir kartu išlaikyti mažesnį nei oro transportui leistiną išmetamų teršalų kiekį. AIR FRANCE KLM yra aukščiausius aplinkosaugos standartų siekius užsibrėžusi oro transporto bendrovė.


"Mes siekiame nustatyti bendrovių socialinės atsakomybės, apimančios ir ekologinę atsakomybę, standartą. KLM vienintelė iš oro transporto pramonės įmonių prisiėmė ambicingiausią ekologinio pobūdžio įsipareigojimą. Mes įsipareigojome 2007–2012 m. plėtoti savo verslą, mažindami CO2 emisijų kiekius. Tai reiškia, kad dirbsime siekdami atsilyginti už visą išmetamo CO2 kiekio didėjimą, taip pat sumažinti emisijų kiekį, tenkantį vienam keleiviui, 2007m. – 3% ir 2012 –17%. Šis mūsų įsipareigojimas yra savanoriškas, nes manome, kad būtina nedelsiant prisiimti ekologinę atsakomybę", – sako Simone Wickenhagen, AIR FRANCE KLM North Europe generalinė direktorė.


Ambicingiausius siekius turinti oro transporto bendrovė


Pagrindinę AIR FRANCE KLM CO2 emisijų programos dalį sudaro lėktuvų parko atnaujinimas. Įgyvendinant šią programą bus įsigyjama daugiau efektyviai naudojančių energiją lėktuvų, todėl mažės į atmosferą išmetamo CO2 kiekiai. Pavyzdžiui, vietoje Boeing 747 buvo įsigytas Boeing 777, kuris skrisdamas ilgų nuotolių maršrutais, sunaudoja 25 procentais mažiau degalų. Vidutinis parko lėktuvų amžius – tik 7,4 metų. To kompanijai pavyko pasiekti per pastaruosius metus investavus dideles sumas.


KLM pasirašė susitarimą su WWF filialu Olandijoje WFN. Neseniai Air France pasirašė susitarimą su GoodPlanet asociacija. Šis susitarimas sudaro keleiviams galimybę kompensuoti lėktuvų, kuriais jie skrenda, išmetamus CO2 kiekius. Paaukoti pinigai bus skirti energijos taupymo, atsinaujinančių energijos išteklių, miškų ūkio bei su miškininkyste plėtra susijusio žemės ūkio, programoms parengti.


Šie du susitarimai – tik dvi iš daugelio priemonių, kurias per trejus pastaruosius metus ėmėsi įgyvendinti AIR FRANCE KLM. Jau trečius metus iš eilės AIR FRANCE KLM įrašyta pirmąja darnios plėtros kriterijais veiklą grindžiančių oro transporto bendrovių grupių sąraše. Bendrovė yra įtraukta į du "Dow Jones Sustainability" indekso įmonių, pirmaujančių darnios plėtros srityje, sąrašus:


• DJSI World, pasaulio mastu,


• DJSI STOXX, Europos mastu.


AIR FRANCE KLM yra vienintelė oro transporto bendrovių grupė tuo pačiu metu įtraukta į abiejų indeksų sąrašus. Tai, kad grupė į sąrašą yra įrašyta pirmuoju numeriu, reiškia, kad aukštai yra įvertinami tiek jos įsipareigojimai užtikrinant puikius ekonominės veiklos rodiklius, tiek socialinę ir ekologinę atsakomybę.


Informaciją apie AIR FRANCE ir KLM, taip pat planus, rasite svetainėje www.klm.com arba www.airfrance.com

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22030115sec.