Atsiveria vidinės ES sienos

Gruodžio 21 dieną Lietuva ir dar aštuonios ES valstybės - Latvija, Estija, Čekija, Vengrija, Malta, Lenkija, Slovėnija ir Slovakija pakels užkardus prie vidinių ES sausumos ir jūrų sienų. Asmenų kontrolė prie šių valstybių oro sienų bus panaikinta 2008 m. kovo 30 dieną.

 

ES Teisingumo ir vidaus reikalų ministrų taryba dar š.m. lapkričio 8 d. priėmė išvadas, kad buvo įvykdyti visi būtini Šengeno acquis reikalavimai prie oro, sausumos ir jūrų sienų, policijos bendradarbiavimo, asmens duomenų apsaugos, Šengeno informacinės sistemos (SIS), vizų srityje.

Lietuva, siekdama atitikti Šengeno teisyno keliamus reikalavimus, įgyvendino 142 Šengeno priemonės programos projektus už daugiau kaip 615 mln. Lt. Tiek kainavo mūsų valstybės pasirengimas sudaryti sąlygas savo piliečiams ES teritorijoje laisvai keliauti ir jaustis saugiai.

Oficialūs vidinių ES sienų atvėrimo Lietuvoje renginiai numatyti gruodžio 21 d. 9 val. 30 min. prie Lietuvos-Lenkijos sienos, o 14 val. 30 min. prie Lietuvos-Latvijos sienos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13599706sec.