Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionate Austrijoje rungsis per 100 sportininkų

Šį savaitgalį Gaštaino (Gastein) mieste (Austrija) prasidėsiančiame 11-ajame Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionate dalyvaus rekordinis sportininkų skaičius. Dėl nugalėtojų titulų varžysis daugiau nei 100 pajėgiausių šalies kalnų slidininkų, tarp jų – ir būsimi Lietuvos olimpinės komandos, 2014 metais ginsiančios šalies garbę Sočio olimpinėse žaidynėse, nariai.

"Kalnų slidinėjimas pastaraisiais metais yra viena sparčiausiai populiarėjančių sporto šakų Lietuvoje. Didžiausios ateities viltys šiuo metu siejamos su "Kalnų erelių" klube besitreniruojančiais jaunaisiais sportininkais, kuriems Austrijoje vyksiantis Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionatas bus ne tik puiki proga pasivaržyti su labiau patyrusiais slidininkais, bet ir pasirengimo Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms pradžia", – dėstė čempionatą organizuojančios Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos prezidentas Paulius Augūnas.

Po sekmadienį Gaštaine įvyksiančio oficialaus čempionato atidarymo pirmosios dvi dienos bus skirtos sportininkų treniruotėms. Trečiadienį, sausio 16 d., vyks didžiojo slalomo varžybos. Ketvirtadienį kalnų slidininkai rungsis slalomo rungtyje. Jai pasibaigus įvyks čempionato nugalėtojų apdovanojimas ir varžybų uždarymo šventė.

Į Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionatą vyks ne tik sportininkai, bet ir kalnų slidinėjimo entuziastai, žiemos pramogų mėgėjai bei sportininkų aistruoliai. Renginyje dalyvaus per 300 kalnų slidinėjimo mėgėjų. Čempionato vežėjo kelionių agentūros "Septynios Mylios" turizmo skyriaus vadovės Skirmantės Vaitkutės teigimu, į Gaštaino kurortą atvyksiančių slidinėjimo entuziastų lauks ne tik sporto varžybos, bet ir pramogos bei poilsio procedūros.

Pirmasis Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionatas vyko Kaptune (Austrijoje) 1998 metais, vėliau čempionatai rengti Alpe d‘Heuze (Prancūzija), Crans Montanoje (Šveicarija), Brixene (Italija), Insbruke (Austrija), kituose Europos kalnų kurortuose.

2007 m. čempionato absoliučiais nugalėtojais tapo: didžiojo slalomo rungtyje – Viktorija Vasiliauskaitė ir Andrius Grigaras, slalomo rungtyje – Laura Pamerneckytė ir Tomas Endriukaitis.

Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionato organizatorius – Lietuvos kalnų slidinėjimo federacija, vežėjas – turizmo agentūra "Septynios Mylios".

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17386699sec.