Vilnius 10-ąjį kartą pristatomas Helsinkyje parodoje "MATKA‘08"

Vilnius jau dešimtą kartą dalyvauja tarptautinėje turizmo parodoje "MATKA’08" ("Kelionė’08"). Kartu su VšĮ "Vilnius – Europos kultūros sostinė" parodoje bus pristatomos Vilniaus turizmo galimybės, vyks spaudos konferencija, kurioje bus pristatyta "Vilnius – 2009-jų Europos kultūros sostinė" renginių programa.

Parodoje, sausio 17 – 20 dienomis vyksiančioje Helsinkyje, lankytojams bus pateikiama išsami informacija apie Vilniaus turizmo išteklius ir paslaugas, išleisti nauji reklaminiai leidinukai: "Vilnius - grožis, paslaptis, stebuklas" suomių kalba, "Vilniaus turizmo produkto sąvadas‘2008", "Apgyvendinimas ir maitinimas Vilniuje", "Vilniaus miesto gidas", "Renginiai Vilniuje‘2008", "Konferencinio turizmo galimybės Vilniuje‘2008". Parodos metu bus užmezgami kontaktai su žurnalistais, galinčiais ir norinčiais rašyti apie Vilnių, taip pat su Suomijos turizmo asociacijų, agentūrų atstovais, kurie organizuoja keliones į Lietuvos sostinę..

Tarptautinė turizmo paroda "MATKA‘08" Helsinkyje yra viena svarbiausių ir pagal lankytojų skaičių pati skaitlingiausia turizmo paroda Skandinavijos šalyse. Kasmet joje dalyvauja apie 1600 dalyvių iš 80 šalių – kelionių organizatoriai, nacionalinės bei miestų turizmo organizacijos, pristatančios šalių, miestų bei regionų turizmo išteklius.

Suomija yra viena svarbiausių turizmo rinkų Skandinavijos šalyse. Šios šalies rinka yra svarbi ne tik Vilniaus miestui, bet ir Lietuvai. Vadovaujantis turizmo statistiniais duomenimis, turistų, atvykstančių iš Suomijos į Vilnių, kasmet daugėja – 2007 metais Suomija buvo 4-ojoje vietoje po Lenkijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos turistų.

Savivaldybės Turizmo skyriaus atliktų turistų apklausų duomenys rodo, kad atostogoms praleisti suomiai vis dažniau renkasi Vilnių ir Lietuvą, nors prieš porą metų verslo reikalai buvo pagrindinis jų apsilankymo Vilniuje tikslas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19404793sec.