Lietuva – rojus suomiams

2008 m. naujas turizmo sezonas Lietuvai prasidėjo tarptautine turizmo paroda „MATKA‘08“. Tai didžiausia turizmo paroda Skandinavijos šalyse ( plotas 16 302 m², dalyvavo 1129 eksponentai).Neringos turizmo galimybės buvo pristatytos bendrame Lietuvos stende.  Dirbant parodoje dar retkarčiais tekdavo parodyti Lietuvą Europos žemėlapyje, tačiau dauguma parodos lankytojų   ne tik žino Lietuvą, bet ir buvo joje apsilankę, taip pat viešėjo ir Neringoje. Parodos metu, išryškėjo keletas interesantų grupių, nuolatos besidominčių tam tikrais objektais,bei  pateikiančių panašius  klausimus.Parodos metu paaiškėjo:

SUOMIAI MIELAI KELIAUJA KARAVANAIS.

Apie tai liudija ne tik didžiulis susidomėjimas Lietuvos kempingų kainomis, kokybe, pasiekiamumu ir kt, bet ir tai, kad parodos metu, gretimoje salėje vyko ir karavanų , bei kempingų įrangos paroda.

SUOMIAI MIELAI VYKSTA Į BALTIJOS TURĄ.

Simbolišką turą parodos dalyviai vykdė ir parodoje, nes Estijos, Latvijos ir Lietuvos stendai buvo įrengti greta vienas kito. Via Baltica – ypatingai dažnai minėta parodos metu.

SUOMIAI MIELAI GRĮŽTA Į LIETUVĄ

Sulaukta nemažai lankytojų jau buvusių ne tik Lietuvoje, bet ir Neringoje. Jiems  išlikę teigiami ir gražūs prisiminimai. Per visas 4 darbo dienas parodoje buvo išgirstas ne vienas komplimentas ir epitetas. Tokie kaip „ Lietuva – rojus suomiams“,  „jau labai gerai žinom Latvija, bet Lietuva mums vis dar egzotiška“, „Ten tiesiog gera...“ ir kt.

SUOMIŲ KELIONIŲ ORGANIZATORIAI IEŠKO KONTAKTŲ

 Pirmosiomis – profesionalų dienomis buvo susitikta ne  su vienu kelionių organizatoriumi, kurie domėjosi galimybėmis organizuoti turus į Neringą. Ypatingai aktualu: turizmo infrastruktūra, atstumas nuo pagrindinių ir didžiausiu tarptautinių jūros ir oro uostų. Svetingumo verslo kokybė suomiams ypatingai svarbi, dažniausiai jiems kaina nėra pagrindinis rodiklis, ieškoma „šeimyniškos aplinkos“.

Juos ypatingai vilioja lauko rekreacija, todėl Neringa pasirodė ypatingai patraukli vietovė, renkantis vasaros atostogų vietą. Parodos metu, stende dirbo ir suomiškai kalbantis Thomo Manno personažas, kuris supažindino su Neringos turizmo galimybėmis, bei kvietė čia apsilankyti.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43537784sec.